Το Facebook (ξανα)αλλάζει τον τρόπο προβολής των ειδήσεων

Advertisement

Το Facebook βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης για τις ψεύτικες ειδήσεις που κυριαρχούν στα timeline των χρηστών του και ετοιμάζεται να αντιγράψει το snapchat, στον τρόπο προβολής των ειδήσεων.

Η νέα λειτουργία του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου παγκοσμίως θα συγκεντρώνει σε μία ενότητα λίστες με επιλεγμένο περιεχόμενο από τα διαδικτυακά ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Insider.

Η λειτουργία θα ονομάζεται Συλλογές (Collections) και θα έχει παρόμοια δομή με την ενότητα «Discover» του Snapchat».

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το διαδικτυακό μέσο, το Facebook δεν έχει ορίσει χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του νέου τρόπου προβολής των ειδήσεων.

Η νέα αυτή αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται οι ειδήσεις στο timeline του Facebook έρχεται στον απόηχο της εκτεταμένης συζήτησης σχετικά με τα ψεύτικα νέα που κατακλύζουν τις οθόνες κινητών και υπολογιστών και καταλαμβάνουν ζωτικό μέρος του διαλόγου που διεξάγεται στην δημόσια σφαίρα.

Μεγάλο μέρος της κριτικής ασκείται κατά του κοινωνικού δικτύου που δημιούργησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια των στελεχών του να βρουν λύση.

πηγη:cnn.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement