«Αναβιώνει» το θρυλικό Aston Martin DB4 GT

Advertisement

Το γρηγορότερο επιβατικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 60’ στη Βρετανία, to Aston Martin DB4 GT «αναβιώνει» και κατασκευάζεται εκ νέου.

Μέχρι στιγμής, στην αγορά έχουν κυκλοφορήσει μόνο 75 τέτοια αμάξια τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ 1959 και 1963 και η σημερινή τους αξία εκτιμάται στα 3,7 εκατ. δολάρια έκαστο.

Σήμερα η βρετανική εταιρεία υποστηρίζει ότι θα κατασκευάσει πάλι 25 νέα DB4 GT, η οποία θα αποτελεί το «διάδοχο» του αυθεντικού μοντέλου και μάλιστα από τον αριθμό πλαισίου (VIN) στον οποίο είχε σταματήσει τότε.

Advertisement

Η νέα σειρά θα βασίζεται στην αυθεντική έκδοση «lightweight», η οποία αριθμεί μόνο οκτώ κομμάτια. Θα κοστίζουν 1,5 εκατ. λίρες το καθένα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το παραγγείλουν από το εργοστάσιο και να το παραλάβουν στο τέλος του 2017.

Η ιδιαιτερότητα ωστόσο της προώθησης του συγκεκριμένου μοντέλου έγκειται στο γεγονός ότι ο κάθε νέος ιδιοκτήτης θα γίνεται αυτόματα μέλος ενός event το οποίο θα αφορά σε διετές διεθνές πρόγραμμα track driving το οποίο θα αφορά σε διαδρομές σε όλο τον κόσμο από το Αμπού Ντάμπι και την Ασία μέχρι την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί εκπαιδευτές και τους νικητές του Le Mans (αγώνας αντοχής του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο οποίος πραγματοποιείται στην ομώνυμη γαλλική πόλη), οι οποίοι θα βοηθήσουν τους πελάτες-ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων να εξοικειωθούν με τις τεχνικές οδήγησης της νέας Aston Martin.

Advertisement

Όσοι θα έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο θα συμμετέχουν δωρεάν και το event είναι κλειστό για μη-ιδιοκτήτες τέτοιων οχημάτων.

H Αston χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μοντέλο ως ένα supercar, το οποίο ακολουθεί τον «ηγέτη» της μάρκας, το DB11, το οποίο θεωρείται ό,τι πιο «προχωρημένο» έχει βγάλει η εταιρεία μέχρι στιγμής.

«Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των ικανοτήτων της Aston Martin η οποία την ίδια χρονιά λάνσαρε την DB11 και η «περιπέτεια» μπορεί να συνεχιστεί με την «αναβίωση» DB4 GT», αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer σε σχετική ανακοίνωση την Παρασκευή.

Advertisement

Αυτό θα είναι το πρώτο αμάξι που θα κατασκευαστεί στο παραδοσιακό «σπίτι» της Aston Martin, στο Newport Pagnell του Ηνωμένου Βασιλείου, μια μονάδα που λειτουργούσε από την εποχή της παραγωγής της Vanquish S και η οποία έπαψε το 2007.

Σήμερα, τα περισσότερα αυτοκίνητα της εταιρείας κατασκευάζονται στα κεντρικά γραφεία στο Warwickshire της Μεγάλης Βρετανίας.

Το νέο μοντέλο DB4 GT θα αποτελεί ένα συνδυασμό του παλαιού με το καινούριο. Εξωτερικά θα μοιάζει με την πρώτη έκδοση αλλά με πιο μοντέρνο εξοπλισμό ο οποίο θα επιτρέπει την εύκολη οδήγηση, με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλές επιδόσεις.

Advertisement

Οι χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της Αston Martin που υπάρχουν στο εσωτερικό όπως είναι η ξύλινη επένδυση στο τιμόνι θα παραμείνουν οι ίδιες.

Τα νέα αυτοκίνητα θα είναι υψηλής απόδοσης και γρήγορα (340bhp) με δύο σπινθηριστές (μπουζί) ανά κύλινδρο το οποίο αποτελεί την κλασική τεχνική που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις του αυτοκίνητου.

Παράλληλα, διαθέτουν μηχανισμό αυτόματης μετάδοσης τεσσάρων ταχυτήτων και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ακριβώς όπως είχε η πρώτη έκδοση.

Advertisement

Ως προς το design είναι πιο ελαφρά, μικρότερα, διθέσια με σκελετό αλουμινίου.

Η εταιρεία δεν ήθελε να αναφέρει πόσες από τις DB4 GT έχουν ήδη πουληθεί αν και ανέφερε ότι έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση.

πηγη:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement