Στις Σέρρες το πρώτο βραβείο διαγωνισμού για σχολικό εκφοβισμό

Έλαβαν μέρος 1.068 μαθητές από 126 σχολεία με 279 εργασίες

Advertisement

Τα βραβεία του 4ου πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό» δόθηκαν και εφέτος από το Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε μαθητές ηλικίας από 10 έως 15 ετών και υλοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Στη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν τα βραβεία στις ομάδες που δημιούργησαν τα καλύτερα πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που οι ίδιες αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Advertisement

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 1.068 μαθητές από 126 σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας την υποστήριξη 159 εκπαιδευτικών.

Οι εργασίες των μαθητών, που είχαν τη μορφή βίντεο ή παρουσίασης, έφτασαν συνολικά τις 279.

Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γι’ αυτό το επίκαιρο θέμα και να εκφραστούν δημιουργικά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

Advertisement

Καλύτερο βίντεο αναδείχθηκε της ομάδας «κινηματογραφιστές από κούνια» του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών το οποίο επιβραβεύτηκε με έναν πλήρη εξοπλισμό «Ψηφιακής Τάξης» για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, χορηγία της Samsung.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθυντής του Κέντρου δρ Κωνσταντίνος Φίλης δήλωσε ότι «αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα του άλλου, αναγνωρίζοντας του το δικαίωμα να διατηρεί τα δικά του πιστεύω, επιδιώκοντας την επίλυση των διαφορών μας, όποτε αυτές προκύπτουν, με ειρηνικό και μόνο τρόπο, μέσω του διαλόγου, της αλληλοκατανόησης, της διάθεσης συμβιβασμού, διατηρώντας στο ακέραιο τις αρχές και τις αξίες μας, μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά μεταξύ μας».

Απευθυνόμενος δε προς τα παιδιά ανέφερε: «Καταφέρατε να μας καταπλήξετε με την ευρηματικότητα, την εξυπνάδα, τον αυθορμητισμό, τις φρέσκες ιδέες και τις δεξιότητές σας. Στείλατε με εμφατικό τρόπο το δικό σας μήνυμα για τον σχολικό εκφοβισμό. Σήμερα νικητές είναι όλοι όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό και μεγάλος ηττημένος είναι κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού».

Advertisement

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και χορευτικά σύνολα από μαθητές με κεντρικό μήνυμα «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό» με τη συμμετοχή της Αρτέμιδας Ιγνατίου με το χοροθέατρο Αrt και της Ειρήνης Κουρούβανη με την ομάδα χορού Artistico.

Μεταξύ των ομιλητών η κυρία Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, τόνισε ότι «αναδείξαμε μια άλλη, υπέροχη Ελλάδα που είναι ευαίσθητη, παίρνει πρωτοβουλίες, είναι παρούσα στα κοινωνικά μας προβλήματα. Η σημερινή εκδήλωση δίνει ένα μήνυμα ελπίδας για την πατρίδα μας».

Βραβεύτηκαν τα σχολεία:

* 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών με το 1ο βραβείο
* 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου με το 2ο βραβείο
* Γυμνάσιο Θρακομακεδώνων με το 3ο βραβείο
* Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας με το 4ο βραβείο
* 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου με το 5ο βραβείο

Advertisement

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν:

* σχολείο Ελληνογερμανική Αγωγή
* 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
* Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου
* 7ο Γυμνάσιο Καλλιθέας
* Όμιλο Κινηματογράφου Αρσάκειων Σχολείων
* Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας
* Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αιγάλεω
* Σχολή Μωραΐτη και την ομάδα «donuts»

Το Βραβείο Κοινού κέρδισε η ομάδα Chance του 11ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.

πηγη:tovima.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement