Τι συνέβη στον άντρα που κατανάλωνε 40 κουταλάκια ζάχαρη την ημέρα;

Advertisement

Η ζάχαρη κατηγορείται συνεχώς για τις βλαβερές συνέπειές της στην υγεία του ανθρώπου.

Ένας Αυστραλός ρίσκαρε και αποφάσισε να δει τι μπορεί να συμβεί στο σώμα του, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητές της καθημερινά. Μάθετε τα αποτελέσματα (προς αποφυγήν).

Το ντοκιμαντέρ That Sugar Film είναι αυτό που αποκαλύπτει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται, το τι μπορεί να συμβεί σε κάποιον που «ξεφεύγει» στην καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης.

Advertisement

damon2-web

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αυστραλός κινηματογραφιστής, Damon Gameau, ακολουθούσε μια διατροφή με σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όταν αποφάσισε να αλλάξει τρόπο διατροφής και να υιοθετήσει αυτό που θεωρείται ότι καταναλώνει ο μέσος Αυστραλός: 40 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καθημερινά, για περίπου 2 μήνες.

Ο ίδιος αποφάσισε, μάλιστα, να φτάσει αυτές τις ποσότητες, όχι καταναλώνοντας παγωτά και γλυκά, αλλά επιλέγοντας θεωρητικά υγιεινές τροφές με περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως γιαούρτι, μπάρες γκρανόλα κ.ο.κ.

Advertisement

Σωματικά, το πείραμα του πρόσθεσε 8,5 κιλά, αυξάνοντας το σωματικό λίπος κατά 7%.

Η μέση του μεγάλωσε κατά 10 εκατοστά, ενώ κάθε φορά, περίπου 45 λεπτά πριν την πρόσληψη ζάχαρης, βίωνε και κάποιες νοητικές προκλήσεις, που τις εντοπίζει ως αίσθημα μουντάδας και ψυχρότητας.

Σήμερα, η υγεία του έχει επανέλθει πλήρως αφότου μείωσε τη ζάχαρη σε φυσιολογικό πλαίσιο, προτιμώντας τα φυσικά σάκχαρα των φρέσκων φρούτων.

πηγη:clickatlife.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement