Η Amazon σχεδιάζει ιπτάμενες αποθήκες!

Advertisement

Η πρώτη επιτυχημένη παράδοση με drone που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αγγλία φαίνεται πως ήταν ένα μικρό δείγμα των διαθέσεων της Amazon για το μέλλον.

Μία πατέντα που κατέθεσε με επιτυχία στο Αμερικανικό Γραφείο Κατοχύρωσης Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Βιομηχανικών Σημάτων αποκαλύπτει ότι η εταιρεία του Jeff Bezos φιλοδοξεί να αποθηκεύει προϊόντα σε αερόπλοια (ζέπελιν) και να τα στέλνει στο έδαφος με drones!

Τα ζέπελιν θα αιωρούνται μόνιμα στα 45.000 πόδια και θα ανεφοδιάζονται με καύσιμα και προϊόντα μέσω μικρότερων αεροσκαφών.

Advertisement

Ενώ τα drones που θα αναχωρούν από αυτά θα καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια, γιατί η πορεία τους θα είναι καθοδική.

Μία πρωτότυπη χρήση του συστήματος, που περιγράφεται στον φάκελο που κατέθεσε η Amazon, είναι η χρήση του ζέπελιν σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπου οι θεατές θα μπορούν να παραγγέλνουν εμπορεύματα των ομάδων ή φαγητό και τα παραλαμβάνουν στις κερκίδες του γηπέδου.

Ακούγεται σίγουρα τραβηγμένο, ενώ τα πάσης φύσεως εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να εφαρμοστεί η ιδέα της Amazon είναι αμέτρητα.

Advertisement

Άλλωστε η επιτυχημένη κατοχύρωση της πατέντας δεν εξασφαλίζει ότι αυτή θα υλοποιηθεί, παρά μόνο ότι αν συμβεί αυτό, η Amazon θα έχει τον πρώτο λόγο.

πηγη:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement