Μητέρα θα γίνει ένας 20χρονος Βρετανός

Advertisement

Ένας 20χρονος τρανσέξουαλ θα είναι ο πρώτος άνδρας στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα γίνει μάνα, μετά την εξεύρεση δότη σπέρματος στο Facebook.

Ο Χέιντεν Κρος, που είναι νόμιμα άνδρας, γεννήθηκε κορίτσι και άρχισε ορμονική θεραπεία για τη μετάβασή του, αλλά έβαλε σε αναμονή τη διαδικασία, προκειμένου να αποκτήσει παιδί μέσω ενός δότη σπέρματος.

Επειδή ο Κρος δεν μπορούσε να πάρει βοήθεια από το NHS για να «παγώσει» τα ωάριά του, πριν την πλήρη μετάβασή του, ο πρώην εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ αναγκάστηκε να καταφύγει σε μια ομάδα στο Facebook, προκειμένου να βρει έναν δότη σπέρματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Advertisement

«Θα είμαι ο καλύτερος πατέρας» δήλωσε στην εφημερίδα ο Κρος.

Ο Χέιντεν δήλωσε πως επειδή η NHS αρνήθηκε να παγώσει τα αυγά του προτού ολοκληρώσει τη μετάβαση, η οποία θα του κοστίσει 4.000 λίρες, αναγκάστηκε να μείνει άμεσα έγκυος, με την εύρεση ενός ανώνυμου δότη από το διαδίκτυο.

Ο Χέιντεν σχεδιάζει τώρα να γεννήσει προτού συνεχίσει τη διαδικασία μετάβασής του, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση στήθους και των ωοθηκών του.

«Ήρθα αντιμέτωπος με την προοπτική να μην γίνω ο άνθρωπος που υποτίθεται πως είμαι ή να γίνω μπαμπάς. Έτσι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να κάνω ένα μωρό τώρα και στη συνέχεια να συνεχίσω τη μετάβαση» εξήγησε ο Χέιντεν.

πηγη:ethnos.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement