Στεφανίδη και Κορακάκη στην πρώτη τετράδα στα Βαλκάνια

Advertisement

Τα δύο «χρυσά» κορίτσια του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, Κατερίνα Στεφανίδη και Αννα Κορακάκη, φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων Βαλκάνιων αθλητών και αθλητριών.

Στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα και που διαμορφώθηκε μετά από τη ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου από τα εθνικά πρακτορεία εννέα χωρών, οι πρωταθλήτριες του επι κοντώ και της σκοποβολής έλαβαν την 2η και 4η θέση αντίστοιχα.

Πρόκειται για έναν θεσμό που διοργάνωσε για 44η φορά το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων και στον οποίο η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Advertisement

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ στο Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη συγκέντρωσε 67 βαθμούς και πήρε την 2η θέση, ενώ η κάτοχος του χρυσού και χάλκινου μεταλλίου, στην σκοποβολή, στην ίδια διοργάνωση, Αννα Κορακάκη, ήταν 4η με 35 βαθμούς.

Κορυφαία αθλήτρια των Βαλκανίων αναδείχθηκε η Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην δισκοβολία, Σάντρα Πέρκοβιτς από την Κροατία (82 βαθμούς), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Σέρβος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Εκτός του ΑΠΕ-ΜΠΕ και των διοργανωτών, στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος συντάκτες από την Ρουμανία (ΑGERPRES), την Τουρκία (AA), την Σερβία (TANJUG), το Μαυροβούνιο (MINA), τα Σκόπια (MIA), την Κροατία (HINA) και την Βοσνία/Ερζεγοβίνη (FENA).

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement