Η φωτογραφία που βγάζει την γλώσσα στο διάταγμα του Τραμπ

Advertisement

Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία ενός φωτορεπόρτερ της αμερικάνικης εφημερίδας Chicago Tribune.

Η φωτογραφία, που τράβηξε ο Νούτσιο Ντινόυτσο, έχει τον εύγλωττο τίτλο “Ενσυναίσθηση (ουσιαστικό): η δυνατότητα κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων”.

Στην φωτογραφία εικονίζονται δυο άντρες, ο ένας Μουσουλμάνος και ο άλλος Εβραίος, που συμμετέχουν σε μια διαδήλωση εναντίον του προσφάτου διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ.

Advertisement

Στην εν λόγω διαδήλωση, που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ο’Χέιρ του Σικάγο, οι δυο άντρες, ο Μουσουλμάνος Φατίχ Γιλντιρίμ και ο εβραϊκής καταγωγής ραβίνος Τζόρνταν Μπεντάτ Απελ, βρέθηκαν πλάι πλάι, αμφότεροι κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν αντίστοιχα “Ενσυναίσθηση” και “οι Εβραίοι είναι εναντίον της απαγόρευσης”.

Στους ώμους τους, οι δυο άντρες, που εικονίζεται να συνομιλούν χαμογελαστοί, κρατούν τα παιδιά τους: ο Γιλντιρίμ την 9χρονη κόρη του που κρατάει ένα πλακάτ που γράφει “Αγάπη” και ο Απελ τον 7χρονο γιο του που κρατάει ένα πλακάτ που αναγράφει “το μίσος δεν έχει θέση εδώ”.

“Είναι μια φωτογραφία για την οποία λες “είναι πολύ τέλεια για να είναι αληθινή”, είπε ο φωτογράφος, προσθέτοντας πως “η μικρή Μουσουλμάνα, κοιτάει το εβραιόπουλο, που της χαμογελάει. Είναι μια πολύ σημαντική φωτογραφία γιατί δείχνει ανθρώπους να συνυπάρχουν αρμονικά”.

Advertisement

Μάλιστα, όπως τονίζεται στα ρεπορτάζ που ακολούθησαν την δημοσίευση της φωτογραφίας, οι δυο άντρες αντάλλαξαν τηλέφωνα και κανόνισαν να φάνε όλοι μαζί με τις οικογένειες τους το σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

“Ελπίζουμε η φωτογραφία αυτή να αποτελέσει αφορμή ώστε να γεμίσει τον κόσμο με λίγη περισσότερη αγάπη”, επεσήμανε ο ραβίνος Απελ με την σειρά του, μιλώντας στην Chicago Tribune.

πηγη:thetoc.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement