Αυτός είναι ο καλύτερος οινοχόος της Ελλάδας για το 2017

Advertisement

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας είναι ο φετινός νικητής που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων που θα διοργανωθεί από την Παγκόσμια Ένωση Sommelier (ASI) το 2020 και που αναδείχθηκε ως καλύτερος Οινοχόος για το 2017 από τον διαγωνισμό που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά» και μέσα από τις διαδικασίες αναδείχθηκε η σπουδαιότητα του ρόλου του οινοχόου στο χώρο της γαστρονομίας στη χώρα μας.

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας, assistant sommelier στο Danai Beach Resort & Villas, διακρίθηκε ανάμεσα στους 15 συνολικά υποψηφίους που συμμετείχαν και μέσα από μία ιδιαίτερα απαιτητική προκριματική και τελική φάση.

Advertisement

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου με γραπτές εξετάσεις και πρακτικές ασκήσεις σχετικά με το σερβίρισμα και την τεχνική μετάγγισης κρασιού.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, και ακολουθώντας τα πρότυπα τα Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων, αναδείχθηκαν οι τρεις καλύτεροι, οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού που έγινε παρουσία κοινού στο ξενοδοχείο Hilton Athens στις 30 Ιανουαρίου 2017.

Στην τριάδα των νικητών τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Θεολόγος Πλακόπουλος (sommelier στο «Danai beach resort & villas» στη Χαλκιδική και στο εστιατόριο Radikal στη Θεσσαλονίκη) και την τρίτη θέση ο Ελευθέριος Χανιαλίδης (sommelier και store manager των καταστημάτων Cava Vegera στην Αθήνα).

Advertisement

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και είχε την πολύτιμη στήριξη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (Χρυσός Χορηγός), της Deals και της Nespresso (Μεγάλοι Χορηγοί), της WSPC, της Metaxa, της Inedit και της Elit Vodka (Χορηγοί), οι οποίοι πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα για την εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους, όπως επίσης και εξαιρετικά προϊόντα.

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των εταιρειών Acqua Panna & San Pellegrino, Xenex, Ευτυχιάδης, Τρικαλινός, Κτήμα Κυρ Γιάννη, Κτήμα Άλφα και Typeset οι οποίες με την υποστήριξή τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

πηγη:clickatlife.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement