Ο Τζακ Νίκολσον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Advertisement

Ο 79χρονος Τζακ Νίκολσον, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί σε ταινία από το 2010, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες με το αγγλόφωνο ριμέικ της ταινίας «Toni Erdmann», με συμπρωταγωνίστρια την Κρίστεν Γουίγκ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety,  η Paramount Pictures αγόρασε τα δικαιώματα για το αμερικανικό ριμέικ της γερμανικής ταινίας που έχει κερδίσει πλήθος βραβείων και τον θαυμασμό κοινού και κριτικών.

Ο Άνταμ ΜακΚέι, ο οποίος πρόσφατα σκηνοθέτησε την ταινία «The Big Short» (Το Μεγάλο Σορτάρισμα) θα είναι παραγωγός της ταινίας μαζί με την Γουίγκ, τον Γουίλ Φέρελ και την Τζέσικα Έλμπαουμ από το την Gloria Sanchez Productions.

Advertisement

Η Paramount δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποιος θα σκηνοθετήσει και ποιος θα γράψει το σενάριο.

Στο γερμανικό «Toni Erdmann» πρωταγωνιστούν οι Σάντρα Χίλερ και ο Πίτερ Σιμόνισεκ.

Ο  ήρωας, στην υπόθεση της βραβευμένης ταινίας, είναι ένας αθεράπευτα πλακατζής δάσκαλος μουσικής, ο οποίος ζει μόνος με τον γέρικο σκύλο του.

Advertisement

Στην προσπάθειά του να πλησιάσει την κόρη του, τρυπώνει στη ζωή της με κάθε τρόπο.

Όταν του ζητάει να σταματήσει, εκείνος μετατρέπεται σε έναν περίεργο τύπο με κακό κοστούμι, τραγική περούκα και ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία.

Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

Advertisement

Η ταινία  είναι υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και επίσης ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες.

Το αμερικανικό «Toni Erdmann» θα είναι το πρώτο φιλμ στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ο Τζακ Νίκλσον μετά το «How do you know» του Τζέιμς Λ. Μπρουκς, το 2010.

Η απουσία του είχε προκαλέσει φήμες για την κατάσταση της υγείας του, ενώ ο καλός του φίλος Πίτερ Φόντα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο θρύλος της μεγάλης οθόνης μπορεί και να «συνταξιοδοτείται».

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement