Περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν κινητό παρά τραπεζικό λογαριασμό το 2021

Advertisement

Έναν απόλυτα συνδεδεμένο κόσμο, όπου το mobile θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, περιγράφουν οι αναλυτές για το πολύ κοντινό μέλλον.

Βάσει των εκτιμήσεων, έως το 2021, περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο απ’ ό,τι τραπεζικό λογαριασμό.

Για την ακρίβεια, από τον προβλεπόμενο πληθυσμό των 7,8 δις, έως το 2021 τα 5,5 δις θα έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο, ενώ οι χρήστες τραπεζικών λογαριασμών θα ανέρχονται σε 5,4 δις.

Advertisement

Επιπλέον, οι κάτοχοι κινητού θα είναι περισσότεροι από τους κατοίκους της γης που θα έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό [5,3 δις].

Το μέλλον του πλανήτη δεν είναι μόνο συνδεδεμένο, αλλά προδιαγράφεται και εντελώς mobile.

Όπως εκτιμά η Cisco στο τελευταίο “Visual Networking Index”, η κίνηση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα συνεχίσει να αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από αυτή μέσω σταθερών δικτύων.

Advertisement

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η διακίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής θα διευρύνεται, με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 47% έως το 2021.

Μάλιστα, η κίνηση των δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να επταπλασιαστεί μεταξύ 2016 και 2021.

Η περιοχή του πλανήτη, απ’ όπου θα πρέπει να αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση των διακινούμενων mobile data, είναι η Μέση Ανατολή και Αφρική, όπου η κίνηση θα ενισχυθεί κατά 65% [κατά μέσο όρο ετησίως] έως το 2021.

Advertisement

Ακολουθεί η περιοχή της Ασίας Ειρηνικού με ετήσια μέση ανάπτυξη κατά 49%, ενώ η αντίστοιχη επίδοση στη Λατινική Αμερική θα είναι ανάπτυξη κατά 45% ετησίως.

Σύμφωνα με τη Cisco, η κίνηση mobile data στην Κίνα θα υπερβεί, ήδη, από το τρέχον έτος την αντίστοιχη στις ΗΠΑ, με 1,9 exabytes το μήνα έως τα τέλη του 2017 από 1,6 exabytes μηνιαίως στις ΗΠΑ.

πηγη:gr.pcmag.com

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement