Σχεδόν 170 km/h με ένα στάνταρ mountain bike! [βίντεο]

Advertisement

Ο Αυστριακός Markus Stöckl είναι ένας άνθρωπος που αναζητά την περιπέτεια και τα ρεκόρ. Επί δύο χρόνια σχεδίαζε την προσπάθεια αυτή για να ξαναμπεί στα βιβλία των ρεκόρ.

Και το πέτυχε πρόσφατα σε 11 δευτερόλεπτα όπου έπιασε μια ταχύτητα 167,6 km/h κατεβαίνοντας ένα ανώνυμο βουνό στη διαβόητη έρημο Atacama της Χιλής.

«Είναι δύσκολο να φτάσεις την τελική ταχύτητα», εξήγησε ο Markus. «Μετά τα 160, κάθε χιλιόμετρο είναι μια τεράστια προσπάθεια. Αν θέλεις να πετύχεις κάποιο στόχο, πρέπει να τα δώσεις όλα».

Advertisement

Και ναι, πέτυχε τον στόχο του με ένα ποδήλατο που μπορεί να αγοράσει ο καθένας.

Τα μόνα ειδικά εξαρτήματα στην προσπάθεια ήταν η στολή και το κράνος του, που ήταν σχεδιασμένα για την ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση.

«Είναι ένα στάνταρ ποδήλατο βουνού, δεν υπάρχει επάνω του κανένα εξάρτημα που να μην μπορείς να το βρεις στην αγορά», τόνισε ο Stöckl. «Σίγουρα, είναι ένα κορυφαίο ποδήλατο με τα καλύτερα εξαρτήματα, αλλά μπορείς να αγοράσεις κάθε του εξάρτημα, τίποτε δεν έχει φτιαχτεί ειδικά».

Advertisement

Για την ταχύτητα φρόντισαν κυρίως η βαρύτητα, η εφαρμοστή στολή του και το κράνος σε δύο κομμάτια: το εσωτερικό, το προστατευτικό, και το εξωτερικό, το αεροδυναμικό. Και για όλα τα υπόλοιπα φρόντισε η Red Bull.

Η προετοιμασία του Αυστριακού περιλάμβανε διαδρομές σε όλων των ειδών τις επιφάνειες, από το χιόνι στα βουνά του Τιρόλου μέχρι το χώμα και τις πέτρες στη Χιλή.

Ο Stockl έχει μια εσωτερική έφεση για τα ρεκόρ. Μεγάλωσε στις αυστριακές Άλπεις, η αγάπη του για την ταχύτητα εκδηλώθηκε νωρίς και το όνομά του γράφτηκε για πρώτη φορά στα βιβλία της ταχύτητας το 1999. Έχει σημειώσει πολλά ρεκόρ, στο κέντρο χειμερινών σπορ Les Arcs στη Γαλλία και σε ηφαίστειο της Νικαράγουας μεταξύ άλλων.

Advertisement

πηγη:drive.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement