Οι 10 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο για το 2017

Advertisement

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν καταδεικνύει τον πλούτο κάθε χώρας, που υπολογίζεται ως η συνολική αξία των αγαθών που παράγονται και των υπηρεσιών που παρέχονται σε μια χώρα κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Όταν πρόκειται για τις υπηρεσίες μιας χώρας, το μεγαλύτερο μέρος οποιασδήποτε έγκειται στην τουριστική βιομηχανία.

Αξιοπρόσεκτο φυσικά είναι ότι όσες χώρες έχουν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, κατατάσσονται στις κορυφαίες πλουσιότερες χώρες.

Advertisement

Η παραγωγή των προϊόντων ανεβάζει το ποσοστό της οικονομίας της χώρας.

Με αυτόν τον τρόπο έρχεται η λίστα των Top 10 πλουσιότερων χωρών στον κόσμο 2017 και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε δολάρια:

10. Σαν Μαρίνο (64.443)

Το Σαν Μαρίνο έχει έκταση 61 τ. χιλ., το οδικό του δίκτυο εκτείνεται στα 292 χλμ. και ο πληθυσμός του είναι 30.540 κάτοικοι.

Advertisement

Επίσημο νόμισμα είναι το ευρώ, ακόμα και αν η χώρα δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις δικές της εθνικές παραστάσεις στην εθνική όψη των κερμάτων ευρώ.

Ο τουριστικός τομέας συνεισφέρει πάνω από 50% στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Άλλες βιομηχανίες-«κλειδιά» είναι οι τράπεζες, η κεραμική και τα ηλεκτρικά είδη. Τα κύρια γεωργικά προϊόντα είναι το κρασί και το τυρί.

Τα γραμματόσημα του Αγίου Μαρίνου, τα οποία είναι έγκυρα μόνο για επιστολές εσωτερικού, πωλούνται κυρίως σε φιλοτελιστές και αποτελούν πηγή εισοδήματος.

Advertisement

9. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (67.696)

Μια Νοτιοανατολική χώρα στο τέλος της Αραβικής Χερσονήσου στο Περσικό Κόλπο.  Τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ένα μεγάλο αριθμό βιομηχανιών και επιχειρήσεων. Είναι γνωστή για τους όμορφους προορισμούς της με αποτέλεσμα να την επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες.

8. Νορβηγία (69.296)

Το Βασίλειο της Νορβηγίας είναι χώρα της Ευρώπης στο δυτικό μέρος της Σκανδιναβίας. Η Νορβηγία έχει αρχίσει να εμφανίζεται στην κορυφή της κατάταξης εδώ και χρόνια καθώς η βιομηχανία της παίζει κύριο ρόλο στην ανάπτυξή της.

Όταν πρόκειται για τον πληθυσμό, η έρευνα του 2015 δείχνει τον αριθμό 5.165.800, είναι γνωστή για τις πιο όμορφες τοποθεσίες της ως Μουσείο των Βίκινγκς, Oslofjord, Frogner Park και άλλοι.

Advertisement

7. Ιρλανδία (69.374)

Ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης, δυτικά από τη Μεγάλη Βρετανία. Έχει έκταση 84.421 τ. χλμ. Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους είναι πεδινό ή λοφώδες. Υπάρχουν μόνο χαμηλά βουνά, κυρίως στην περιφέρεια του νησιού.

Η αγροτική οικονομία της Ιρλανδικής Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια μετατράπηκε σε μια οικονομία με κύριους άξονες το εμπόριο, τις επενδύσεις, τη βιομηχανία και τον ορυκτό πλούτο. Κύριο ρόλο στην ανάπτυξή της παίζουν οι εξαγωγές, αλλά επωφελείται και από την άνοδο των καταναλωτικών εξόδων, των κατασκευών και των επιχειρηματικών επενδύσεων.

Στα χαρτιά, η χώρα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υπηρεσιών και προϊόντων λογισμικού, ωστόσο στην πραγματικότητα πολλά προϊόντα, κυρίως μουσικής, περνούν μέσα από τη χώρα για να αποφύγουν τους φόρους από αγαθά πνευματικής ιδιοκτησίας.

Advertisement

6. Κουβέιτ (71.263)

Μία από τις πλουσιότερες χώρες σε όλο τον κόσμο, το Κουβέιτ βρίσκεται στη Δυτική Ασία και θεωρείται ένα από τα καλύτερα έθνη παροχής απασχόλησης στον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνες για το 2015, το Κουβέιτ αποτελείται από πληθυσμό 4.183.658.  Είναι διάσημη χώρα για τις βιομηχανικές περιοχές της, αλλά και για τα όμορφα κτίρια της.

5. Μπρουνέι (79.710)

Η χώρα είναι γνωστή ως Μπρουνέι Νταρουσάλαμ και έχει μία ισχυρή ταυτότητα σε όλο τον κόσμο μόνο και μόνο λόγω των ισχυρών του πλούτου της. Το Μπρουνέι έχει μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω του φυσικού πλούτου.

4. Σιγκαπούρη (87.082)

Η Σιγκαπούρη είναι μια κορυφαία παγκόσμια πόλη στη Νοτιοανατολική Ασία και παραμένει ως το κορυφαίο αξιοθέατο για τους επισκέπτες που έρχονται από όλο τον κόσμο για να δουν το μεγαλείο της γης, καθώς και τις δημιουργίες από τους προγραμματιστές.

Advertisement

Μοναδικό νησί στον κόσμο της πόλης-κράτους, βασίζεται σε 5.535.000 (2015 έρευνα). Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της Σιγκαπούρης αποτελείται από την τουριστική βιομηχανία.

3. Μακάο (96.147)

Μια μικρή περιοχή της νοτιοανατολικής ακτής της λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας, με έκταση 30,4 τ. χλμ. και πληθυσμό 652.500 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2016.

Αποτελεί ελεύθερο λιμάνι και το εμπόριο κατέχει σημαντική θέση στην οικονομία του. Κύριο εξαγώγιμο προϊόν είναι τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, αλλά εξάγονται επίσης πυροτεχνήματα, παιχνίδια, κινεζικά κρασιά, λιβάνι, κασέλες από ξύλο καμφορόδεντρου, τεχνητά άνθη και ηλεκτρονικά.

Advertisement

Το Μακάο είναι επίσης γνωστό για τη βιομηχανία στοιχήματος και τα καζίνο του.

2. Λουξεμβούργο (101.936)

Το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, είναι μια μεσόγεια χώρα στη Δυτική Ευρώπη και επισήμως γνωστή ως Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τον Απρίλιο του 2015, βασίζεται σε πληθυσμό 562.958. Οι μαγευτικές και τεράστιες περιοχές της όπως  το Κλερβό, Echternach, Esch-sur-Alzette, Esch-sur-Sure και άλλα τέτοια υπέροχα μέρη, δελεάζουν τους τουρίστες να τις επισκεφθούν.

Advertisement

1. Κατάρ (129,726) 

Μία από τις πλουσιότερες χώρες του αραβικού κόσμου, όπου βρίσκεται τόσο κοντά στα σύνορα του Ιράν και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Κατάρ είναι στην κορυφή της κατάταξης «Top 10 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο για το 2017». Παρ ‘όλα αυτά, είναι επίσης γνωστό για τον φυσικό πλούτο του, όπως τα αποθέματα πετρελαίου και αποθέματα φυσικού αερίου που και τα δύο είναι σημαντικά τμήματα της συνολικής οικονομίας της.

Έχει πληθυσμό 2.155.446, μελετήθηκε το 2014 και αναδείχθηκε ως το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο. Τα μεγαλύτερα τμήματα της οικονομίας της χώρας βρίσκονται σε αποθέματα πετρελαίου και τα αποθέματα φυσικού αερίου και προσφέρει επίσης ευκαιρίες απασχόλησης για τους αλλοδαπούς, καθώς και τους ίδιους τους πολίτες της.

πηγη:flowmagazine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement