Άντληση κεφαλαίων μέσω Facebook

Advertisement

Αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ, οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να κάνουν μέσω του κοινωνικού δικτύου προσπάθειες άντλησης κεφαλαίων.

Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να θέτουν κάποιο στόχο χρηματοδότησης για προσωπικά ζητήματα και άλλες καμπάνιες που μπορεί να προκύπτουν, όπως είναι οι έκτακτες καταστάσεις, μία οικονομική ανάγκη κ.λπ.

Ένα ειδικό πλήκτρο donate θα εμφανίζεται δίπλα από τα live broadcasts και πατώντας το ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει τη δική του μικρή χρηματοδότηση.

Advertisement

Το Facebook φέρνει τα εργαλεία χρηματοδότησης σε κάθε χρήστη του ξεχωριστά, ο οποίος θα μπορεί να ενεργοποιήσει με τέτοιο σκοπό τη σειρά των επαφών του.

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, καθώς το Facebook επιτρέπει την άντληση χρηματοδότησης από τους χρήστες του για έξι βασικές κατηγορίες, όπως είναι τα έξοδα για την εκπαίδευση, ιατρικές δαπάνες, δαπάνες για κατοικίδια, κάποια έκτακτη οικονομική ανάγκη ή κρίση, άμεσες προσωπικές ανάγκες και έξοδα κηδειών ή παρόμοιων καταστάσεων.

Το Facebook θα χρεώνει ένα μικρό ποσό για τις υπηρεσίες του, ένα ποσοστό 6,9% σε σχέση με το ποσό που αντλείται, ενώ στην πρώτη φάση της η υπηρεσία αυτή θα είναι ανοιχτή για τους αμερικανούς πολίτες που έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Advertisement

Αργότερα, αναμένεται να δούμε την υπηρεσία να επεκτείνεται και σε άλλες αγορές.

πηγη:pestaola.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement