8 πολύ γοητευτικά χαρακτηριστικά των γυναικών (που δεν έχουν καμία σχέση με εμφάνιση)

Advertisement

Δεν θα αρνηθεί κανείς  πως η εξωτερική ομορφιά παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο σήμερα αλλά και από αρχαιότατων χρόνων.

Πάντα οι γυναίκες έψαχναν τρόπους για δείχνουν όσο γίνεται πιο ελκυστικές και όμορφες.

Έτσι από τους αρχαίους χρόνους συναντάμε το μακιγιάζ, τα περίτεχνα κοσμήματα κ.α.

Advertisement

Φαίνεται λοιπόν, ότι η εξωτερική εμφάνιση  είναι ένα διαχρονικό θέμα που πάντα θα απασχολεί τον άνθρωπο, ο οποίος θα ψάχνει και θα εφευρίσκει καινούργιους τρόπους ξανά και ξανά ώστε να την καλυτερεύει αλλά και να την κάνει να  συμβαδίζει με τα νέα πρότυπα ομορφιάς που συνεχώς δημιουργούνται.

Έτσι δεν είναι τυχαίο τα τεράστια ποσά που δαπανούνται στον τομέα της κοσμετολογίας και της αισθητικής.

Ωστόσο πέρα από τις πλαστικές επεμβάσεις και τις αισθητικές μεθόδους που συνεχώς εξελίσσονται με σκοπό την διατήρηση της νεότητας και της ομορφιάς, στην δημιουργία πρότυπων ομορφιάς έχει συμβάλει και το ρετούς που χρησιμοποιείται ευρέως από ΜΜΕ και το ίντερνετ.

Advertisement

Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργείται μια πλασματική εικόνα της ομορφιάς πολλές φορές εξωπραγματική.

Οι γυναίκες ομολογουμένως είναι φιλάρεσκα όντα και σπαταλούν πολλές φορές πολύ χρόνο στο κομμάτι της εμφάνισης, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα αυτό της προσωπικότητας και της εσωτερικής ομορφιάς.

Όμως η προσωπικότητα είναι αυτή που τελικά θα κρατήσει ή θα απομακρύνει έναν άνθρωπο από δίπλα μας ανεξάρτητα από το αν αρχικά η εμφάνισή μας τον είχε προσελκύσει.

Advertisement

Ακολουθούν μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορούν να καλλιεργηθούν και να   συνθέσουν μία γυναικεία γοητευτική προσωπικότητα.

1. Αυτοπεποίθηση

Οι γυναίκες  που έχουν αυτοπεποίθηση έχουν και υψηλή αυτοεκτίμηση. Είναι σίγουρες για τον εαυτό τους  και δεν περιμένουν επιβεβαίωση από τους άλλους. Εμπιστεύονται τις  ικανότητές τους, πράγμα που φαίνεται ότι  τραβάει πιο εύκολα τους άλλους λόγω θαυμασμού και εκτίμησης.

2. Εξυπνάδα

Μια γυναίκα  έξυπνη και καλλιεργημένη που έχει επενδύσει στη γνώση και μπορεί να συζητήσει κανείς μαζί της για οποιοδήποτε θέμα είναι περισσότερο ελκυστική από μια γυναίκα που αναλώνεται σε  gossip ειδήσεις, life style, μαλλιά και μανικιούρ.

Advertisement

3. Αίσθηση του χιούμορ

Το να μπορεί κανείς να αντιληφθεί και να κάνει χιούμορ αποτελεί δείγμα ευστροφίας. Έτσι μια γυναίκα που μπορεί να αυτοσαρκάζεται, να γελά και να ανταποκρίνεται στο χιούμορ φαντάζει απίστευτα γοητευτική στα μάτια ενός άντρα.

4. Ευγένεια

Η ευγένεια, η καλοσύνη και η γενναιοδωρία δείχνουν ψυχική ανωτερότητα και χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης . Οι άντρες βλέπουν  στο πρόσωπο της γυναίκας κάποια που μπορεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους, τα συναισθήματά τους και να ενδιαφερθεί πραγματικά για αυτούς.

5 Αυθορμητισμός

Μια γυναίκα που είναι αυθόρμητη και ανέμελη δίνει τα περιθώρια και στον άλλο να λειτουργήσει πιο ελεύθερα χωρίς να φοβάται το ενδεχόμενο της γκρίνιας. Ο αυθορμητισμός είναι σίγουρα ένα από τα στοιχεία που συνθέτουν μια γοητευτική προσωπικότητα.

Advertisement

6 Συγκαταβατικότητα, ευελιξία

Η κατανόηση και η συγκαταβατικότητα, αλλά και η ευελιξία ως προς τις απόψεις της σίγουρα βοηθούν στο να ανοιχτεί πιο εύκολα ένας άντρας αλλά και για να την εμπιστευτεί.

7. Τρυφερότητα, ευαισθησία

Όσο σημαντικός είναι ο δυναμισμός στη γυναίκα, άλλο τόσο είναι και η τρυφερότητα, η ευαίσθητη πλευρά της και η εκδήλωση αυτής όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

8. Μοναδικότητα

Το σημαντικότερο μην ξεχνάτε να είστε ο εαυτός σας και να πιστεύετε σε αυτόν, μην υποκρίνεστε, μην προσπαθείτε να μοιάσετε σε κάποια άλλη. Δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό στιλ και τότε σίγουρα δεν θα περνάτε ποτέ απαρατήρητη.

πηγη:flowmagazine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement