Πράγματα που θα σε κάνουν ευτυχισμένο άνθρωπο

Advertisement

Έχετε συναντήσει ποτέ αυτούς τους ανθρώπους που είναι πάντα αισιόδοξοι και δεν δίνουν σημασία στα εμπόδια της ζωής;

Αν ναι, είναι πολύ πιθανό να ακολουθούν μια συνταγή για την ευτυχία, αυτή τη στιγμή.

Μπορείτε να αυξήσετε και εσείς τη δική σας ευτυχία, κάνοντας αυτά τα πράγματα που αποδεδειγμένα σας κάνουν ευτυχισμένο.

Advertisement

Να είστε ευγνώμονες για αυτά που σας έχει χαρίσει η ζωή

Για να αλλάξει πραγματικά το επίπεδο της ευτυχίας σας, θα πρέπει να αισθάνεστε ευγνώμων με αυτά που έχετε. Όταν ξυπνάτε το πρωί, υπενθυμίστε στον εαυτό σας όλα τα πράγματα για τα οποία αισθάνεστε ευγνώμονες.

Κάντε μια καλή πράξη χωρίς να περιμένετε κάποιο αντάλλαγμα

Advertisement

π.χ. Δώστε ένα ποσοστό του εισοδήματός σας ή φαγητό σε μια φιλανθρωπία ή την εκκλησία. Αυτή πράξη θα σας βοηθήσει εκτός του να γίνετε καλοί άνθρωποι, αλλά να γίνετε και συνάνθρωποι. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να προσφέρεις βοήθεια εφόσον μπορείς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να δώσεις κάτι καλό και να λάβεις ένα απλό χαμόγελο η ένα ευχαριστώ.

Γελάστε με την ψυχή σας

Όταν γελάτε, κυκλοφορεί στον οργανισμό σας μια ορμόνη που ονομάζεται οξυτοκίνη. Είναι μια ορμόνη που μας εξυψώνει και μας ανεβάζει τη διάθεση. Εκτός του ότι το γέλιο είναι πηγή ζωής, θεραπεύει κάθε πόνο, αρρώστια κλπ.

Έχετε καλές σχέσεις με τους φίλους και την οικογένειά σας

Advertisement

Όταν ξοδεύετε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε, σφυρηλατείτε υποστηρικτικές σχέσεις που θα σας βοηθήσουν σε περιόδους στρες. Οι άνθρωποι που δεν περνούν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια ή τους φίλους είναι πιο επιρρεπείς στη μοναξιά και την κατάθλιψη.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας. Μπορείτε να επαναφορτίσετε το πνεύμα σας και να βρείτε λίγη γαλήνη σε ένα μικρό κομμάτι της σιωπής. Λαμβάνοντας κάποιο χρόνο μακριά από όλους και όλα, μπορεί να κάνει θαύματα όσον αφορά την διάθεση και την προοπτική σας.

Κάντε αυτό που αγαπάτε

Να κάνετε αυτό που αγαπάτε και ακόμα καλύτερα, να πληρώνεστε για αυτό, είναι καλός τρόπος για να ενισχύσετε τα επίπεδα της ευτυχίας. Όταν η εργασία γίνεται παιχνίδι, έχετε περισσότερες πιθανότητες να απολαύσετε άλλες πτυχές της ζωής σας.

Advertisement

Άσκηση

Η γυμναστική δεν βοηθάει μόνο το σώμα μας αλλά και την ψυχική μας υγεία. Κατ ‘αρχάς μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να μειώσετε και τα επίπεδα του άγχους σας.

Αποδεχτείτε την ανθρώπινη φύση

Όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή, αυτό είναι μέρος της ανθρώπινης κατάστασης. Αλλά με λίγη προνοητικότητα, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε να κάνετε μεγάλα λάθη. Ακόμα και τότε όμως, εξακολουθούν να συμβαίνουν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να παραδεχτείτε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και να μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτό σας και τους άλλους.

Διαλογιστείτε

Καθίστε κάτω, ανάψτε ένα κερί πάρτε βαθιά αναπνοή για δέκα λεπτά και χαλαρώστε. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τον εσωτερικό σας κόσμο.

Advertisement

Κάντε υγιεινή διατροφή

Έχετε ακούσει τη φράση, «Είστε αυτό που τρώτε.» Είναι αλήθεια. Εάν ξοδεύετε το χρόνο σας να τρώτε ζυμαρικά, κονσέρβες ή fast food, το σώμα σας θα σας εγκαταλείψει με τους εξής τρόπους : απόκτηση βάρους, αίσθημα υποτονικότητηας, πολύ πιθανόν και με μια σειρά από προβλήματα υγείας. Πώς μπορείτε να δείτε και να αισθανθείτε το καλύτερο για σας, αν οι τροφές που τρώτε δεν είναι καλές για σας;

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με κανέναν

Μπορείτε να ρυθμίσετε το μυαλό σας να επικεντρωθεί στο καλό που κάνετε και τα καλά πράγματα στη ζωή σας. Δεν πρέπει να μπείτε στον πειρασμό να επικεντρωθείτε στο πώς τα κάνουν οι άλλοι.

πηγη:flowmagazine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement