Πασχαλινά έργα για Γκίνες στην Πτολεμαΐδα

Advertisement

Εναν τεράστιο λαγό ύψους 1.70 μέτρων κι ένα ακόμη πιο μεγάλο αβγό 2,10 μέτρων, «έβαψαν» μαθητές όλων των ηλικιών χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Τη δράση διοργάνωσε το εικαστικό εργαστήρι «Περί Τέχνης» της ζωγράφου Ντανιέλας Σιδηροπούλου και ανταποκρίθηκαν δεκάδες παιδιά που πήραν τα πινέλα και γέμισαν τις κατασκευές με χρώματα.

Δίπλα από το αβγό και τον λαγό υπήρχαν και 6 μικρότερα αβγά, ύψους 50-60 εκατοστών, τα οποία επίσης «έβαψαν» τα παιδιά με πολύχρωμες μπογιές.

Advertisement

«Εδώ στην επαρχία δεν γίνονται πολλές εκδηλώσεις και σκέφτηκα πως αυτές τις μέρες που ο κόσμος κατεβαίνει στην αγορά με τα παιδιά, πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό για να απασχοληθούν. Την περασμένη Παρασκευή «βάψαμε» τέτοια αβγά στην πλατεία του χωριού Κομνηνά Κοζάνης και τώρα ήρθαμε στην Πτολεμαΐδα για να φτιάξουμε τη διάθεση των περαστικών και να τους βάλουμε στο κλίμα του Πάσχα», δήλωσε στο «Εθνος» η κυρία Σιδηροπούλου, που έκανε το ίδιο ακριβώς και πέρσι, επίσης με μεγάλη επιτυχία.

Ο λαγός και τα αβγά ήταν κατασκευές από φελιζόλ, «ντυμένες» με μονωτικές ταινίες και σχεδιασμένες ώστε να έχουν χωρισμένα τα κενά που έπρεπε να χρωματιστούν.

Το εικαστικό εργαστήρι πρόσφερε πινέλα και μπογιές-υδροχρώματα και τα παιδιά ξετρελάθηκαν.

Advertisement

Το ίδιο και οι γονείς που βγήκαν για ψώνια και έκαναν μία στάση στην πλατεία για να περάσουν λίγη ώρα ευχάριστα και δημιουργικά.

assets_LARGE_t_420_55416006_type13145

πηγη:ethnos.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement