Τα συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας που πρέπει να προσέξετε

Advertisement

Η σκωληκοειδίτιδα είναι μια φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, ένα όργανο σε σχήμα σωλήνα συνδεδεμένο με το παχύ έντερο.

Το σωληνάκι αυτό βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας, αλλά ο πόνος από την σκωληκοειδίτιδα μπορεί να αρχίσει στη μέση της κοιλιάς σας.

Η θεραπεία για την σκωληκοειδίτιδα περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του παραρτήματος.

Advertisement

Μετά από τη χειρουργική επέμβαση, οι περισσότεροι άνθρωποι ανακτούν γρήγορα τις δυνάμεις τους και χωρίς κάποιες επιπλοκές.

Συμπτώματα της σκωληκοειδίτιδας

Η σκωληκοειδίτιδα προκαλεί μια ποικιλία συμπτωμάτων, όπως:

  • Κοιλιακό άλγος
  • Χαμηλό πυρετό
  • Ναυτία
  • Εμετός
  • Απώλεια της όρεξης
  • Δυσκοιλιότητα
  • Διάρροια
  • Δυσκολία διέλευσης αερίου (φούσκωμα)

Επίσης εάν έχετε σκωληκοειδίτιδα, ο κοιλιακός πόνος πιθανότατα να εμφανιστεί κάθε φορά που μετακινείστε, παίρνετε βαθιές αναπνοές, βήχετε ή φτερνίζεστε.

Αναλύοντας τα συμπτώματα:

Κοιλιακό άλγος

Η σκωληκοειδίτιδα συνήθως περιλαμβάνει μια σταδιακή εμφάνιση, κνησμού ή πόνου σε όλη την κοιλιά, καθώς το «σωληνάκι» γίνεται πιο πρησμένο και φλεγμονώδες. Αυτό προκαλεί εντοπισμένο, αιχμηρό πόνο στο δεξιό κάτω μέρος της κοιλιάς. Ο πόνος τείνει να είναι πιο σταθερός και σοβαρός από τον θαμπό πόνο που εμφανίζεται όταν αρχίζουν τα συμπτώματα.

Advertisement

Ήπιος πυρετός

Η σκωληκοειδίτιδα προκαλεί συνήθως πυρετό μεταξύ 37°C και 38°C . Μπορεί επίσης να δημιουργούνται ρίγη. Εάν το «σωληνάκι» σας εκρήγνυται, η λοίμωξη που προκύπτει μπορεί να προκαλέσει την αύξηση του πυρετού σας. Ένας πυρετός μεγαλύτερος από 38,3° και μια αύξηση του καρδιακού ρυθμού μπορεί να σημαίνει ότι το «σωληνάκι» έχει σπάσει.

Διαταραχές του πεπτικού συστήματος

Η σκωληκοειδίτιδα μπορεί να προκαλέσει ναυτία και έμετο. Μπορεί να χάσετε την όρεξή σας και να αισθανθείτε ότι δεν μπορείτε να φάτε. Μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκοιλιότητα ή να εμφανίσετε σοβαρή διάρροια. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το πέρασμα του αερίου, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι μερικής ή ολικής απόφραξης του έντερου.

Μην ξεχνάτε: Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια συμπτώματα και είναι πολύ σημαντικό να επισκεφτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό η οποιοδήποτε κοντινό νοσοκομείο αν παρουσιάζετε τέτοιου είδους προβλήματα.

πηγη:flowmagazine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement