Παραλία που είχε εξαφανιστεί επανεμφανίστηκε εν μία νυκτί

Advertisement

Η άμμος στο Dooagh, στο νησί Achill, εξαφανίστηκε από τις καταιγίδες το 1984, αφήνοντας μόνο βράχια.

Αλλά μετά από μία φρικτή παλίρροια την περίοδο του Πάσχα φέτος, εκατοντάδες τόνοι άμμου κατατέθηκαν και πάλι γύρω από την περιοχή που ήταν κάποτε η παραλία, αναδημιουργώντας την παλιά έκταση των 300 μέτρων χρυσής άμμου.

Ο Σαν Μολόϊ, διευθυτνής του γραφείου τουρισμού του νησιού, δήλωσε πως οι ντόπιοι χάρηκαν πολύ που επέστρεψε η παραλία.

Advertisement

Υπενθυμίζοντας τα γεγονότα του 1984, είπε: «Οι μεγάλες καταιγίδες κατέστρεψαν την παραλία. Η άμμος είχε ξεπλυθεί και το 1984 ήταν η τελευταία φορά που η παραλία ήταν εκεί. Τον Απρίλιο έκανε πολύ κρύο και ο άνεμος ερχόταν από το βορρά. Ήταν σταθερός και πρέπει να μετέφερε την άμμο από αλλού».

Ο Άλαν Γκίλτι, ιδιοκτήτης ενός τοπικού εστιατορίου, δήλωσε πως η νέα παραλία προσελκύει νέα εισροή τουριστών.

«Έχουμε ένα πανέμορφο μικρό χωριό, αλλά είναι υπέροχο να κοιτάζουμε έξω και να βλέπουμε αυτή την πανέμορφη παραλία αντί μόνο για βράχια» δήλωσε. «Από τότε που κάποιοι είδαν τα νέα για την παραλία, αυξήθηκαν οι επισκέπτες».

Advertisement

Το νησί Achill είναι μια απομακρυσμένη, τραχιά και παρθένα χερσόνησος στα δυτικά της Ιρλανδίας.

Ο πιο διάσημος κάτοικός της ήταν ο Χέινριχ Μπολ, ο βραβευμένος με Νόμπλε συγγραφέας κατά του ναζισμού, που έζησε στο νησί τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Η πρώην κατοικία του έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για τους συγγραφείς και ένα μέρος όπου οι θαυμαστές του, του αποδίδουν φόρο τιμής.

πηγη:ethnos.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement