Εγκρίθηκε δημιουργία black list κακοπληρωτών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας

Advertisement

Το πράσινο φως άναψε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την δημιουργία black list κακοπληρωτών των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.

Σκοπός της λίστας ( σ.σ θα ονομάζεται Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφόρησης) είναι να εκτιμάται ο ενδεχόμενος πιστωτικός κίνδυνος από τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με βάση την συμπεριφορά τους.

Αν δηλαδή είναι κακοπληρωτές, τα ποσά των οφειλών τους, αν αλλάζουν  δίκτυα χωρίς προηγουμένως να έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους κλπ.

Advertisement

Πάντως, σε καμία περίπτωση, υπογραμμίζει η Αρχή, δεν μπορεί  το Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφόρησης να λειτουργήσει ως «κόφτης» προκειμένου να αποκλειστεί ο καταναλωτής από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες οι οποίες είναι πλέον απαραίτητες στην καθημερινότητα του.

Η λίστα θα τηρεί τα δεδομένα των συνδρομητών όπως ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ ή ΑΔΤ για ημεδαπό συνδρομητή, ΑΦΜ ή αριθμός διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου και χώρα έκδοσης για αλλοδαπό συνδρομητή  και θα κατατάσσεται σε κατηγορία οικονομικής συμπεριφοράς.

Στην πρώτη ομάδα θα περιλαμβάνονται τα δεδομένα ενεργών συνδρομητών που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των 200 ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για χρονικό διάστημα άνω των 90  ημερών και  στη δεύτερη ομάδα τα δεδομένα εκείνων που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμη οφειλή και έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο λόγω της οφειλής αυτής ή έχουν μεταφερθεί σε άλλο δίκτυο χωρίς να αποπληρώσουν τα οφειλόμενα.

Advertisement

Επίσης το σύστημα αυτό θα παρέχει και συμβουλές στους συνδρομητές για τα προγράμματα που είναι κατάλληλα για αυτούς αλλά και που θα μπορούν να πληρώνουν.

πηγη:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement