Η Mercedes παρουσίασε το πρώτο της αγροτικό, το X-Class [εικόνες+βίντεο]

Advertisement

H Mercedes παρουσίασε επίσημα την X-Class, το αγροτικό της που στην ουσία, παρότι πλασάρεται ως το πρώτο premium pickup, πρόκειται για ένα Nissan Navara με “γερμανική premium” περιβολή.

Διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, μαύρα προστατευτικά πλαστικά και προσφέρεται σε τρεις εκδοχές, την X-Class Pure με στόχο όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο δουλειάς, την X-Class Progressive η οποία στοχεύει σε ένα πιο καταναλωτικό κοινό και την X-Class Power που αφορά τους ποζεράδες που θέλουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων -και όχι μόνο- με ένα αγροτικό με σήμα το αστέρι.

Mercedes-X-Class-37

Advertisement

Έχει ωφέλιμο φορτίο 1.042 κιλών, ικανότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων, με την απόσταση από το έδαφος να ανέρχεται στα 202 χιλιοστά, η οποία αυξάνεται στα 222 χιλιοστά με την ανάρτηση εκτός δρόμου.

Έχει γωνία προσέγγισης 30,1 μοίρες, αναχώρησης 25,9 μοίρες και ράμπας 20,4 μοίρες. Έχει μήκος 5.340 χιλιοστά, πλάτος 1.920 χιλιοστά, ύψος 1.819 χιλιοστά και μεταξόνιο 3.150 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό συναντάμε υφασμάτινες ή δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα διακοσμητικά, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 5,4 ή 8,4″, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και άλλα.

Advertisement

Κάτω από το καπό, αρχικά θα υπάρχουν δυο τετρακύλινδροι diesel κινητήρες. Στην έκδοση X220d ο 2,3-λίτρων turbo-diesel κινητήρας απόδοσης 163 ίππων, ενώ στην X250d η bi-turbodiesel εκδοχή του απόδοσης 190 ίππων.

Mercedes-X-Class-39

Αργότερα θα προστεθεί η έκδοση X200 με κινητήρα βενζίνης απόδοσης 165 ίππων και η X350d που θα φορά έναν 3,0-λιτρο V6 κινητήρα απόδοσης 258 ίππων με 550 Nm ροπής.

Advertisement

Αναλόγως κινητήρα, προσφέρεται ένα 6-τάχυτο μηχανικό και ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που μεταφέρουν την κίνηση είτε στους πίσω τροχούς, είτε σε όλους, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται τον πρόσθετο εξοπλισμό.

Mercedes-X-Class-42

Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο και στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 37.294 ευρώ. Η παραγωγή του θα γίνεται στα εργοστάσιά της Nissan στη Κόρδοβα της Αργεντινής και στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Advertisement

πηγη:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement