Με εκείνους που συναναστρέφεσαι με εκείνους θα μοιάσεις

Advertisement

Οι άνθρωποι ωριμάζουν. Είναι λογικό κάποιες σχέσεις ανθρώπινες, να τροποποιούνται, να εξελίσσονται και κάποιες να εξαφανίζονται παντάπασι και ίσως για αυτό να δημιουργήθηκαν εξ’ αρχής, για να χαθούν. Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν μένει ίδιο εάν επιθυμούμε εμείς την αλλαγή.

Ο ποιοτικός άνθρωπος που θα σε πάει μπροστά και θα αναβαθμίζει την ζωή σου, θέλει να σε βλέπει ευτυχισμένο, γι’ αυτό προσπαθεί να παράγει μαζί σου ευχάριστες στιγμές. Προσφέρει γνώση, δεν ανέχεται μετριότητες και αναβαθμίζεται συνεχώς!

Πόσοι από εσάς έχετε θυσιάσει ένα λεπτό, μια ώρα, ένα δειλινό, μια μέρα ή μια ολόκληρη ζωή για να είστε με ανθρώπους που σας τραβάνε στον πάτο;

Advertisement

Με ανθρώπους κουρασμένους, που μεμψιμοιρούν, που δεν έχουν όρεξη, που μιλάνε αρνητικά, που είναι απαισιόδοξοι και διαρκώς ταλαιπωρημένοι… ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους, και αν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε και να κόψετε τον ομφάλιο λώρο που σας συνδέσει μαζί τους, να φροντίσετε να περνάτε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο μαζί τους!

Η φράση: Με εκείνους που συναναστρέφεσαι με εκείνους θα μοιάσεις, είναι αυθεντική και ισχύει στο 100% των περιπτώσεων.

Και εγώ θα σε ρωτήσω τώρα, πόσες φορές θυσίασες ένα χαμόγελο, την ευχάριστή σου διάθεση, την χαρά, την ιλαρότητα, την ενέργειά σου, την όρεξή σου, για να συνταιριάξεις τα συναισθήματά σου με κάποιον φίλο/ συγγενή/ γνωστό σου, που ήταν κουρασμένος, μίζερος, μεμψιμοιρούσε, κλαψούριζε ή διαμαρτυρόταν συνεχώς;

Advertisement

Και αν απαντήσεις: «ναι, το κάνω», «συχνά», «πολλές φορές», «σχεδόν καθημερινά», τότε θα έρθει μια άλλη ερώτηση που θα σε κάνει να αλλάξεις στάση: Τι προσφέρεις στο άτομο αυτό με το να εναρμονίσεις και να συνταιριάξεις την δική σου καλή ψυχολογία με την μιζέρια, την κούραση και την αρνητικότητα;

Προσφέρεις κάτι χρήσιμο στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου; Τον βοηθάς κάπου; Τον εξελίσσεις σαν άνθρωπο; Τον απαλλάσσεις από το πρόβλημά του ή θα το διαιωνίζει εσαεί;

Η απάντηση είναι: ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ… Παρά μόνο εκείνος καταστρέφει εσένα. Με την τοξικότητά του, με την συνεχή κουρασμένη διάθεσή του και με την μιζέρια του, σε τραβάει στον βούρκο!

Advertisement

Αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγο, διότι υπάρχει η συμπαράσταση που σε αναγκάζει πειθήνια να ακολουθήσεις αυτή την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, ώστε να κάνεις τον άνθρωπο που περνάς ώρες μαζί του και τον νοιάζεσαι να μην αισθάνεται μόνος… Κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει, απλά θα διαιωνίζει ένα πρόβλημα και θα διογκώνονται τα αρνητικά συναισθήματα μέσα του, γιατί όπως είναι γνωστό, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα εάν εθελοτυφλούμε ή εάν δεν τα αναγνωρίσουμε!

Συνεπώς, φροντίστε να αισθάνεστε κάθε μέρα όμορφα και να μην σας χαλάει την διάθεση κανείς!

Να αλλάζετε θέμα σε κάτι που πάει να σας «ρίξει», να μην συνεχίζετε μια κουβέντα που ελλοχεύει κινδύνους και να περνάτε χρόνο με ανθρώπους ποιοτικούς, που έχετε κάτι να μάθετε από αυτούς, κάτι να πάρετε, ώστε με την σειρά σας να το μεταδώσετε και σε άλλους, φίλους, παιδιά… κ.ο.κ.

πηγη:flowmagazine/James Alexopoulos

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement