Το μυστικό της ευτυχίας: Εκφράστε με πάθος τις σκέψεις σας

Advertisement

Το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σε χιλιάδες φοιτητές από οκτώ χώρες

Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως συναρτάται από πολλούς, βιολογικούς, αλλά και τυχαίους παράγοντες.

Το μυστικό της ευτυχίας, ωστόσο, προσδιορίζεται από πολύ πιο συγκεκριμένες «συνήθειες», ή καλύτερα αντιδράσεις.

Advertisement

Όπως υποστηρίζουν ερευνητές, αν κάποιος ή κάποια θέλει να είναι πιο ευτυχισμένος/η, δεν έχει πάρα να εκφράζει με πάθος κάθε σκέψη που «γεννά» το μυαλό του. Το αν πρόκειται για μία «σοφή» τακτική ή όχι, είναι ένα άλλο ερώτημα, το οποίο ενδεχομένως να αποτελέσει αντικείμενο μίας άλλης έρευνας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ πραγματοποίησαν μεγάλη έρευνα, μέσω της οποίας κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα. Οι άνθρωπου που εκφράζουν όσα σκέφτονται, δηλαδή εκείνοι που δεν «τα κρατούν μέσα τους», είναι πιο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, όσοι άνθρωποι εκφράζουν τα συναισθήματά τους, έστω και αν γίνονται δυσάρεστοι στους ακροατές τους, ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο των αισθημάτων ευτυχίας.

Advertisement

Ο επικεφαλής της έρευνας εξήγησε ότι «όλα τα συναισθήματα είναι απαραίτητα για τη φυσική λειτουργία ενός οργανισμού. Άλλα προκαλούν θετική ενέργεια και άλλα αρνητικά.

Εκείνα που προκαλούν θετικές αντιδράσεις στο οργανισμό, είναι όσα εκφράζονται με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και αν είναι δυσάρεστα».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.324 φοιτητές από οκτώ χώρες και συγκεκριμένα τις Βραζιλία, Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Γκάνα, Ισραήλ Πολωνία και Σιγκαπούρη.

Advertisement

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι άνθρωποι δείχνουν μία μεγαλύτερη τάση να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, προκειμένου να αισθάνονται καλύτερα», τόνισε ο καθηγητής Μάγια Ταμίρ, ο οποίος αναζητεί με την ομάδα του το ελιξήριο της ευτυχίας.

protothema.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement