Τρισδιάστατη εκδοχή για το «Thriller» του Michael Jackson

Advertisement

Τρία χρόνια μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης John Landis ανέλαβε την επανακυκλοφορία του μουσικού βίντεο «Thriller» του Michael Jackson σε τρισδιάστατη μορφή, η αναθεωρημένη έκδοση του βίντεο του 1983 τελικά θα κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας – και πρόκειται να είναι ακόμα πιο συναρπαστική από την πρωτότυπη.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που είχα την ευκαιρία όχι μόνο να αποκαταστήσω, αλλά και να ενισχύσω το “Thriller” Michael Jackson», δήλωσε ο Landis.

«Εκμεταλλευτήκαμε όλες τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία για να προσθέσουμε διαστάσεις τόσο στην οπτική όσο και στον ήχο, που το πηγαίνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Παρόλο που το “Thriller” γυρίστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποίησα δημιουργικά την τρίτη διάσταση. Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω, ότι υπάρχει μία συγκλονιστική έκπληξη», είπε ο 67χρονος σκηνοθέτης.

Advertisement

Παγκόσμιο φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας

Το «Thriller» θεωρήθηκε απίστευτη καινοτομία στον τομέα της μουσικής και του μάρκετινγκ όταν κυκλοφόρησε, κάτι που οδήγησε στην ανάδειξη του Michael Jackson σε «βασιλιά της ποπ μουσικής».

Οι πωλήσεις του δίσκου κατέγραψαν άνοδο μετά την επανέκδοσή του το 2008, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 25 ετών από την κυκλοφορία του, και μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη, έναν χρόνο αργότερα.

Το «Thriller» αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας, τόσο για τον 20ό όσο και για τον 21ο αιώνα, καταφέρνοντας να σπάσει τα μουσικά σύνορα και να αλλάξει την ποπ μουσική.

Advertisement

Το άλμπουμ περιλαμβάνει εννέα κομμάτια –συμπεριλαμβανομένων  του «Beat It» και του «Billie Jean» – τα οποία απέφεραν στον  Michael Jackson δώδεκα υποψηφιότητες Γκράμι, εκ των οποίων οι οκτώ μεταφράστηκαν σε βραβείο.

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Η τρισδιάστατη έκδοση του 14λεπτου βίντεο αρχικά είχε προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθεί ως φόντο στην περιοδεία «This Is It», του Michael Jackson. Ωστόσο, αμέσως μετά τον θάνατο του διάσημου τραγουδιστή, το 2009, ο σκηνοθέτης και το Κτήμα του Jackson ξεκίνησαν μια νομική διαμάχη σχετικά με την ιδιοκτησία τής, επί της ουσίας, μικρής μήκους ταινίας. Η διαμάχη διήρκεσε σχεδόν πέντε χρόνια, καθυστερώντας την επανέκδοση του μουσικού βίντεο.

Advertisement

«Ο Michael Jackson έκανε το “Thriller” μία θεατρική εμπειρία:  αστεία, τρομακτική και άγρια διασκεδαστική», δήλωσαν οι συνδιαχειριστές του Κτήματος Jackson, John Branca και John McClain. «Κανείς πριν ή στη συνέχεια δεν έχει τολμήσει κάτι παρόμοιο. Η τρισδιάστατη έκδοση του τραγουδιού είναι μία βελτίωση του αρχικού οράματος του Michael και του Landis και νομίζουμε ότι οι θαυμαστές του θα το λατρέψουν», τόνισαν.

Μαζί με την πρεμιέρα του 3D βίντεο, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα γίνει επίσης η προβολή του ντοκιμαντέρ «Thriller Making of Michael Jackson» που προβλήθηκε στο MTV και στο Showtime όταν το βίντεο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το 1983.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ξεκινάει στις 30 Αυγούστου.

naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement