Τα όργανα γυμναστικής έχουν περισσότερα μικρόβια από τις τουαλέτες

Advertisement

Αν η γυμναστική είναι κομμάτι της καθημερινότητας σου ή καλύτερα τρόπος ζωής και το γυμναστήριο δεύτερο σπίτι σου, τότε ξέρεις από πρώτο χέρι, πως στο χώρο αυτό όλα τα μέλη οφείλουν να τηρούν βασικούς κανόνες υγιεινής, προκειμένου ο χώρος να διατηρείται όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρός και ασφαλής.

Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον ιδανικό, παρά πραγματικότητα και αποδεικνύεται από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική ιστοσελίδα FitRated.

Οι ερευνητές που συμμετείχαν σε αυτήν την έρευνα, επισκέφθηκαν τρία τυχαία γυμναστήρια από αλυσίδες γυμναστηρίων της Βρετανίας και πήραν δείγματα από 27 διαφορετικά όργανα γυμναστικής.

Advertisement

Αφού επικεντρώθηκαν στα μικρόβια και τα παθογόνα βακτήρια που υπάρχουν επάνω σε αυτά, οι ειδικοί κατέληξαν σε κάποια εντυπωσιακά συμπεράσματα, που αφορούν τα ελεύθερα βάρη.

Πιο συγκεκριμένα, στα ελεύθερα βάρη εντόπισαν 362 φορές περισσότερα μικρόβια συγκριτικά με το κάθισμα μιας τουαλέτας.

Ακόμη, βρήκαν ότι κάθε όργανο, όπως ο διάδρομος ή το ποδήλατο, έφερε κατά μέσον όρο περισσότερα από 1 εκατομμύριο μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα, ενώ συγκριτικά με καθημερινής χρήσεως αντικείμενα ή επιφάνειες, ο κυλιόμενος διάδρομος είχε 74 φορές περισσότερα βακτήρια απ’ ό,τι η βρύση σε μία δημόσια τουαλέτα.

Advertisement

Αν και είναι γνωστό το γεγονός, πως κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με ένα από αυτά τα μηχανήματα, μεταφέρονται επάνω μας μικρόβια που κάποια μπορεί να είναι ανθεκτικά, ελάχιστη είναι η σημασία που δίνουμε.

Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο θα πρέπει πάντοτε να τηρείτε τους κανόνες του γυμναστηρίου, αλλά και να φροντίζετε να καθαρίζετε τον εξοπλισμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε -φυσικά και μετά τη χρήση.

bovary.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement