Η Jaguar μας δείχνει το τιμόνι του μέλλοντος

Αναγνώριση φωνής, ολογράμματα και τεχνητή νοημοσύνη για το τιμόνι του 2040.

Advertisement

Η Jaguar Land Rover θα παρουσιάσει στο TechFest του Λονδίνου το «έξυπνο» και συνδεδεμένο τιμόνι που θα εφοδιάζει τα μοντέλα του Ομίλου από το 2040 και μετά.

Το νέο αυτό τιμόνι θα μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας στο σπίτι με σκοπό να γίνει ο πιο πιστός σας σύντροφος.

Το Sayer, έτσι ονομάζεται, είναι το πρώτο τιμόνι με τεχνητή νοημοσύνη (AI) και θα μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα εκατοντάδες εργασίες.

Advertisement

Επιπλέον, το Sayer εξασφαλίζει συνδρομή σε ένα ιδιαίτερο club που προσφέρει είτε την πλήρη ιδιοκτησία μιας JLR, είτε την δυνατότητα να μοιράζεστε το αυτοκίνητο με άλλα μέλη του club.

Στόχος του νέου πρωτότυπου τιμονιού είναι να μας δώσει την δυνατότητα να φανταστούμε το μέλλον με τα αυτόνομα, συνδεδεμένα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε αυτή την εποχή, δεν θα είμαστε ιδιοκτήτες αυτοκινήτου, αλλά θα μπορούμε να διαλέγουμε ποιο μοντέλο θέλουμε, πότε το θέλουμε και που το θέλουμε να μας περιμένει.

Advertisement

Αυτό είναι ένα μελλοντικό όραμα της JLR που διερευνά με το πρωτότυπο Sayer, το συνδεδεμένο δηλαδή τιμόνι που θα μπορούσε να είναι το μόνο «κομμάτι» του αυτοκινήτου που θα έχουμε στην κατοχή μας.

Για παράδειγμα, έχετε ένα ραντεβού αύριο το πρωί στις 8 και χρειάζεται δύο ώρες για να φτάσετε σε αυτό.

Θα φροντίσετε λοιπόν από τον καναπέ του σπιτιού σας να ρωτήσετε το Sayer πότε θα πρέπει να σας ξυπνήσει, πότε να φέρει το αυτόνομο αυτοκίνητο στην πόρτα του σπιτιού σας και σε πια σημεία της διαδρομής θα μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο για να απολαύσετε την οδήγηση.

Advertisement

Τέλος, η σχεδίαση του Sayer παραπέμπει σε γλυπτό και όχι σε τιμόνι, ενώ η ονομασία του προέρχεται από έναν σημαντικό σχεδιαστή του παρελθόντος, τον Malcom Sayer, που εργάστηκε για την βρετανική φίρμα την περίοδο από το 1951 έως το 1970.

drive.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement