Μαθήματα πάλης για τους εφοριακούς για να τα βγάζουν πέρα στους ελέγχους

Advertisement

Αποφασισμένοι να πατάξουν με κάθε τρόπο τα φαινόμενα φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής είναι οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι οποίοι, κατά τις «εξορμήσεις» τους στην επαρχία και τα νησιά, το φετινό καλοκαίρι, ήρθαν αντιμέτωποι με ουκ ολίγα κρούσματα βίας.

Χαρακτηριστικά, στη Λευκάδα ένας καταστηματάρχης «έλουσε» εφοριακό με χυλό κρέας, ενώ ένας άλλος καταστηματάρχης στην Πάτμο γρονθοκόπησε έναν από τους ελεγκτές του κλιμακίου της ΑΑΔΕ.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στην Πάτρα, ενώ στον Βόλο επιχειρηματίας πυροβόλησε, όταν κλιμάκιο εφοριακών του επέβαλε πρόστιμο, έπειτα από έλεγχο που έκανε στο κατάστημά του.

Advertisement

«Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, νομίζουν ότι με ύβρεις, απειλές και συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν σε πολιτισμένους ανθρώπους, θα αποφύγουν τον έλεγχο. Αυταπατώνται όμως και οι συνέπειες που υφίστανται είναι πολλαπλές. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» τόνισε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, προαναγγέλλοντας μέτρα για την προστασία των ελεγκτών, με στόχο να διενεργούν απρόσκοπτα τους ελέγχους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΑΔΕ παρέχει -και φέτος- μαθήματα αυτοάμυνας και φυσικής κατάστασης στους ελεγκτές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, συνεχίζει το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και αυτοάμυνας για τρίτη χρονιά και καλεί τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ στις προπονήσεις που θα πραγματοποιούνται ως εξής:

Advertisement

– Δευτέρα στις 16:00 στον Άτλα Καλλιθέας
– Τετάρτη στις 17:30 στον Άγιο Κοσμά (στο Ελληνικό)

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Δευτέρα και παρέχεται στους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ δωρεάν

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement