Έρχεται «πράσινο» ΣΟΚ στους κατόχους diesel αυτοκινήτων

Advertisement

Μπορεί τελικά η Κυβέρνηση να άφησε όπως είναι τα τέλη κυκλοφορίας, παρά των -προ καλοκαιριού- δηλώσεων περι του αντιθέτου, όμως αυτό δε σημαίνει οτι δεν ετοιμάζει ακόμα μία έκπληξη, αυτή τη φορά για τους κατόχους παλαιών diesel οχημάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση δε θα αφήσει ανεκμετάλλευτο το Ευρωπαϊκό αντι-diesel κύμα, ετοιμάζοντας το “πράσινο” χαράτσι σε συγκεκριμένα παλαιότερα τεχνολογίας αυτοκίνητα και έχει έτοιμο στο σχέδιο το οποίο θα επιβαρύνει τους κατόχους που διαθέτουν αυτοκίνητα με κινητήρες από EURO 5 και πίσω.

Πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες κάνουν λόγο οτι θα αφορά τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά (ανεξαρτήτως το που – σε ποια χώρα) απο το 2015 και πίσω.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι τα καινούρια diesel και βενζίνης αυτοκίνητα είναι αποκλειστικά αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6.

Πρόκειται για ένα φόρο που ήδη εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., οι οποίες βέβαια ακολουθούν μία διαφορετική φορολογική πολιτική στο αυτοκίνητο, φορολογώντας κυρίως τη χρήση του και όχι την αγορά. Στην Ελλάδα φορολογούν και τα δύο…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το χαράτσι θα είναι 50-70 ευρώ για τα I.X. αυτοκίνητα EURO 5 και θα αυξάνεται προοδευτικά στα παλαιότερα περίπου κατά 30%.

Advertisement

Τα επαγγελματικά οχήματα -άνω του 1,5 τόνου- τα φορτηγά κ.λπ. θα πληρώνουν αρκετά περισσότερο (εκτιμάται +100 ευρώ), ενώ εξετάζεται να πληρώνουν αυξημένο τέλος και τα αυτοκίνητα που έχουν αποκτηθεί με leasing, αφού θεωρείται ότι κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα, οπότε συνολικά ρυπαίνουν περισσότερο από τα Ι.Χ.

newsauto.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement