Προσοχή! Νέα απάτη στο Facebook – Πώς να προστατευτείτε

Advertisement

Ακόμη μια απάτη «τρέχει» στο Facebook τις τελευταίες ημέρες. Στόχος αυτής, να εξαπατήσει τους χρήστες για να τους κλέψει τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του pcmag, ερευνητές ανακάλυψαν μία νέα μέθοδο phishing στο Facebook που έχει ως στόχο να πείσει χρήστες να προδώσουν τα στοιχεία πρόσβασης στο λογαριασμό τους, θεωρώντας ότι βοηθούν κάποιο φίλο.

Αρχικά ο επιτιθέμενος, που έχει οικειοποιηθεί την ταυτότητα κάποιας επαφής του στοχοποιημένου χρήστη, ζητά από αυτόν να ελέγξει το e-mail του για ένα ειδικό κωδικό ανάκτησης, που θα χρειαστεί -υποτίθεται- για να ξεκλειδώσει τον λογαριασμό του στο Facebook.

Advertisement

Στην πραγματικότητα όμως, ο κωδικός που έχει αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος, δεν αφορά κάποιο άλλο λογαριασμό αλλά τον δικό του, αφού ο hacker έχει εκκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης password.

Με λίγα λόγια, όποιος μοιραστεί τον συγκεκριμένο κωδικό, πρακτικά “ανοίγει” τον λογαριασμό του στους κυβερνοεγκληματίες.

Μέχρι στιγμής τα περισσότερα κρούσματα της εκστρατείας phishing έχουν καταγραφεί στη Νότια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όμως αυτό δυστυχώς δεν σημαίνει ότι είμαστε ασφαλείς, αφού ο καθένας θα μπορούσε να αντιγράψει τη συγκεκριμένη μέθοδο και να την προσαρμόσει στη γλώσσα μας.

Advertisement

Η τεχνική του phishing “ποντάρει” στην άγνοια και την καλοπιστία του θύματος.

Συνεπώς, ο απλούστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων προσπαθειών εξαπάτησης, δεν είναι άλλος από την προσοχή.

Μην μοιράζεστε με κανέναν τα στοιχεία εισόδου σας σε online υπηρεσίες, ενώ αν κάποιος ζητήσει τη βοήθειά σας, σιγουρευτείτε ότι πράγματι είναι έμπιστο πρόσωπο.

Advertisement

κκξη

Πηγή:koutipandoras.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement