Αυτός είναι ο πιο ακριβός καφές του κόσμου

Advertisement

Ο μάστερ του καφέ, Μάικ Πέρι ήταν χημικός μηχανικός, οπότε ξέρει ότι ένα φλιτζάνι καφέ «χωράει» πολλή επιστήμη!

Πριν απ’ όλα, πρέπει να πετύχετε τη σωστή αναλογία κόκκων καφέ σε νερό. Και το νερό πρέπει να προστεθεί σε τρία μέρη, σε χρονομετρημένα χρονικά διαστήματα. Και υπάρχουν ακόμα πολλές συμβουλές για ένα απολαυστικό φλιτζάνι αλλά δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες! Το θέμα είναι ότι ο Μάικ Πέρι ξέρει από καλό καφέ.

Οπότε, αν κάποιος ξέρει πώς να πουλήσει ένα φλιτζάνι καφέ για 46 ευρώ, είναι αυτός!

Advertisement

Από τις 18 Νοεμβρίου, το καφεπωλείο του Πέρι στη Νότια Καλιφόρνια θα είναι το μοναδικό κατάστημα στις ΗΠΑ που θα προσφέρει μια ποικιλία καφέ που αναμένεται να φέρει μεγάλες διακρίσεις στους baristas του.

Πρόκειται για την ποικιλία Esmeralda Geisha 601, που καλλιεργείται σε ένα μικρό αγρόκτημα στον Παναμά.

Ο Πέρι πέρασε από μια 5ωρη δημοπρασία για να εξασφαλίσει τους κόκκους αυτής της ξεχωριστής ποικιλίας για το μαγαζί του, Klatch, στο Ράντσο Κουκαμόνγκα και πλήρωσε 509 ευρώ για 273 κιλά!

Advertisement

Η ποσότητα αυτή αρκεί για να φτιάξει 250 φλυτζάνια καφέ, διαθέσιμα προς 49 ευρώ το καθένα στην αίθουσα γευσιγνωσίας του Klatch.

Εύλογα προκύπτει η ερώτηση: Τι κάνει ένα φλιτζάνι καφέ να κοστίζει 49 ευρώ;

Cups-of-Brewed-Esmeralda-Geisha-601

Advertisement

Μη βιαστείτε να απαντήσετε «τίποτα»! Ο Μάικ Πέρι παροτρύνει τους σκεπτικιστές επί της τιμής του καφέ να σκεφτούν πόσο θα πλήρωναν για ένα δυσεύρετο κρασί.

Το θέρισμα ενός αγροκτήματος καφέ είναι εξίσου απαιτητικό όσο και αυτό ενός αμπελώνα, εξηγεί ο Πέρι. Και προσθέτει: «όπως και με τα κρασιά, ο καφές μπορεί να ποικίλει από έτος σε έτος – και φέτος ήταν ένα υπέροχο έτος για την ποικιλία Geisha 601».

«Η ποικιλία αυτή προκαλεί μια έκρηξη γεύσεων», συνεχίζει. «Γεύεται κανείς τόσα φρούτα: φράουλα, μύρτιλλα και μούρα και μια επίγευση ροδάκινου. Εάν το δοκιμάσετε, θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε ότι είναι σκέτος καφές, θα νομίζετε ότι έχει αναμιχθεί με κάτι ακόμα, αλλά δεν είναι έτσι!».

Advertisement

Η φυσική γεύση φρούτου αυτής της ποικιλίας Geisha ενισχύεται από αυτό που ο Πέρι ονομάζει «φυσική επεξεργασία». Οι κόκκοι του καφέ είναι οι σπόροι ενός φρούτου που μοιάζει με κεράσι.

Οι εργαζόμενοι στο Hacienda La Esmeralda, το αγρόκτημα που καλλιεργείται η συγκεκριμένη ποικιλία, αφήνουν τον καρπό να στεγνώσει στον ήλιο για οκτώ ημέρες προτού αφαιρέσουν τους κόκκους, οι οποίοι έχουν πια συγκεντρώσει όλη τη γεύση.

Στις επερχόμενες γευστικές δοκιμές στο Ράντσο Κουκαμόνγκα με 49 ευρώ, ο πελάτης θα μπορεί να αγοράσει 20 γραμμάρια από την ποικιλία Geisha 601 και μια κούπα. Πληρώνοντας 59 ή 80 ευρώ μπορεί να προσθέσει και άλλες ξεχωριστές ποικιλίες καφέ από τον Παναμά.

Advertisement

Και τελευταίο tip από τον Πέρι για την καλύτερη απόλαυση του καφέ: «Μη προσθέσετε οποιοδήποτε γλυκαντικό. Αυτός ο καφές δεν χρειάζεται ούτε ζάχαρη ούτε κρέμα».

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement