Δείτε τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην τελευταία ταινία της καριέρας του [βίντεο]

Advertisement

Το παγκόσμιο σινεμά θα χάσει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του αν ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις κρατήσει την υπόσχεσή του, ότι η ταινία «Phantom Thread» του Πολ Τόμας Άντερσον θα είναι η τελευταία της πλούσιας καριέρας του.

Ο τελευταίος ρόλος του είναι εκείνος του διάσημου μόδιστρου Ρέινολντς Γούντκοκ στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50.

Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της ταινίας, ο Γούντκοκ και η αδελφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) βρίσκονται στο επίκεντρο της βρετανικής μόδας, ντύνοντας μέλη της βασιλικής οικογένειας, κινηματογραφικούς σταρ, κληρονόμους, ενζενί και αριστοκράτες.

Advertisement

Οι γυναίκες πάνε και έρχονται στη ζωή του Γούντκοκ, εξασφαλίζοντας στον αμετανόητο εργένη έμπνευση και συντροφιά, μέχρι που συναντά μια νεαρή, δυναμική γυναίκα, την Άλμα (Βίκι Κριπς), η οποία σύντομα γίνεται μια σταθερή παρουσία στη ζωή του ως μούσα κι ερωμένη του.

Ενώ μέχρι τότε είχε τον έλεγχο, τώρα βρίσκει την προσεκτικά σχεδιασμένη ζωή του να αναστατώνεται από τον έρωτα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία του ηθοποιού με τον σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον.

Advertisement

Η πρώτη τους, με τίτλο «Θα χυθεί αίμα» είχε χαρίσει στον Ντάνιελ Ντέιλ Λιούις το τρίτο του βραβείο Όσκαρ.

Η πρεμιέρα του «Phantom Thread» είναι προγραμματισμένη για τα Χριστούγεννα, μια δύσκολη εποχή καθώς το νέο «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι» που θα έχει προηγηθεί θα σαρώνει ακόμη στα ταμεία.

Όμως είναι σίγουρο ότι η ταινία θα βρει το κοινό της, που θα θέλει να απολαύσει για τελευταία φορά στη μεγάλη οθόνη έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της εποχής μας.

Advertisement

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement