Η Lloyds «πλήρωσε ακριβά» τον Σβαρτσενέγκερ

Advertisement

Ποιος θα φανταζόταν ότι ο Εξολοθρευτής θα κόστιζε στον βρετανικό ασφαλιστικό κολοσσό Lloyds 2,2 δισ. δολάρια.

Όλα ξεκίνησαν με μια διαφήμιση της Αρχής Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου με την οποία παροτρύνει τους Βρετανούς καταναλωτές να διεκδικήσουν αποζημίωση έναντι της ασφάλισης προστασίας πληρωμών πριν τον Αύγουστο του 2019 που λήγει η προθεσμία.

Στο διαφημιστικό, το οποίο κυριολεκτικά «έσπειρε τον τρόμο» στους καταναλωτές, μια προτομή του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ με ρόδες κυνηγά τους πελάτες ενός σουπερμάρκετ φωνάζοντας «πάρε μια απόφαση ΤΩΡΑΑΑ».

Advertisement

Η οργισμένη ατάκα του διάσημου ηθοποιού –και πλέον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας– ήταν αρκετή για να σπεύσουν οι Βρετανοί να καταθέσουν αιτήματα αποζημίωσης τα οποία μπορεί να κοστίζουν έως και 1,7 δισ. λίρες στη Lloyds Banking Group, σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley.

Κάθε εβδομάδα κατατίθενται 11.000 αιτήσεις -δηλαδή 2.000 περισσότερες από αυτές που προβλέπει η συμφωνία του βρετανικού ομίλου με τη FCA.

Ο οικονομικός διευθυντής Τζορτζ Κάλμερ παραδέχθηκε την Τετάρτη ότι «εννοείται πως υπάρχει κίνδυνος» ο όμιλος να αναγκαστεί να αυξήσει δραματικά τις προβλέψεις του στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου.

Advertisement

Και το χειρότερο είναι πως μέχρι τη λήξη της καμπάνιας τον ερχόμενο Αύγουστο, έχουν προγραμματιστεί τρεις ακόμη διαφημιστικά -οπότε η Lloyds δεν θα γλιτώσει έτσι εύκολα από τον Άρνι.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement