Ρεκόρ 17,8 εκατ. δολαρίων για το Rolex του Πολ Νιούμαν [εικόνες]

Advertisement

Το πιο ακριβό ρολόι που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία είναι πλέον ένα Rolex που κάποτε ανήκε στον ηθοποιό Πολ Νιούμαν. Άλλαξε χέρια έναντι 17,8 εκατ. δολαρίων το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη.

Το Rolex Daytona από ανοξείδωτο ατσάλι ήταν ο σταρ της δημοπρασίας «Winning Icons – Legendary Watches of the 20th Century» του οίκου Philips.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα Patek Philippe που τον περασμένο Νοέμβριο είχε πιάσει 11,1 εκατ. δολάρια.

Advertisement

Ύστερα από μία 12λεπτη διεκδίκηση, το ρολόι του Πολ Νιούμαν πήγε σε έναν αγοραστή που είχε καλέσει τηλεφωνικός, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε ο οίκος Philips.

Ο Νιούμαν είχε λάβει το ρολόι – ένα Rolex Cosmograph Daytona του 1968 με αριθμό #6239 – ως δώρο από τη σύζυγό του, την ηθοποιό Τζοάν Γούντγορντ.

Οι δυο τους είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία του 1969 «Winning» (ο ελληνικός τίτλος; «Άσσοι της Ταχύτητος και του Ιλίγγου», έτσι ακριβώς…), που ξεκίνησε την επιτυχημένη καριέρα του Νιούμαν σε αγώνες αυτοκινήτων.

Advertisement

paul_newman_rolex4

Το ρολόι έχει λευκό καντράν με κόκκινο περίγραμμα και τρία μαύρα παράθυρα, και φέρει στο πίσω μέρος της κάσας την εγχάρακτη επιγραφή «DRIVE CAREFULLY ME» (Οδήγα προσεκτικά εγώ).

Στην επόμενη δεκαετία το ρολόι έκανε το γύρο του κόσμου στον καρπό του ηθοποιού, και εμφανίστηκε σε αφίσες, περιοδικά και ντοκιμαντέρ.

Advertisement

Ταυτίστηκε τόσο μαζί του που το συγκεκριμένο μοντέλο άρχισε να αποκαλείται Πολ Νιούμαν. Είναι, μάλιστα, από τα πιο περιζήτητα στην αγορά.

Τον περασμένο Μάιο ένα χρυσό Daytona «Paul Newman» έπιασε 3,7 εκατ. δολάρια και ένα χρόνο πριν ένα ατσάλινο άλλαξε χέρια για 2 εκατ. Αλλά κανένα από αυτά δεν είχε βρεθεί στον καρπό του ηθοποιού.

Το 1984 ο Νιούμαν δώρισε το ρολόι του στον Τζέιμς Κοξ, έναν φοιτητή που έβγαινε με την κόρη του ηθοποιού, Νελ.

Advertisement

Ο Κοξ το φόρεσε για αρκετά χρόνια και, όταν η αξία του είχε εκτοξευθεί, το απέσυρε σε χρηματοκιβώτιο.

Αποφάσισε να το πουλήσει εν μέρει για να χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Νελ Νιούμαν, που υποστηρίζει το περιβάλλον, τη βιώσιμη γεωργία και την εκπαίδευση.

paul_newman_rolex2

Advertisement

paul_newman_rolex3

paul_newman_rolex5

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement