Αυτή είναι η απαραίτητη δεξιότητα για να έχετε δουλειά στο μέλλον

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Mark Cuban

Advertisement

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που αναφέρουν πως τα επερχόμενα χρόνια όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας θα αυτοματοποιηθούν.

Κάτι που σημαίνει πως ο ανθρώπινος παράγοντας θα αντικατασταθεί σε πολλές περιπτώσεις. Όχι όμως σε όλες.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Mark Cuban οι παγκόσμιες αγορές, ούτε καν αυτή των ΗΠΑ, δεν είναι έτοιμες για κάτι τέτοιο.

Advertisement

Η απαραίτητη δεξιότητα για να έχετε δουλειά στο μέλλον

Μεταξύ άλλων, ο Cuban αναφέρει πως μια νέα δεξιότητα θα απαιτείται από όλο και περισσότερους εργοδότες και μάλιστα η ζήτησή της θα κορυφωθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Η αυτοματοποίηση μοιραία θα φέρει αύξηση της παραγωγής και θα αλλάξει την ίδια τη φύση της εργασίας. Όμως στις πραγματικές δουλειές θα χρειαστεί κάτι πολύ διαφορετικό» τόνισε ο Cuban, που πιστεύει πως η σημαντικότερη ικανότητα που χρειάζεται να έχει κάποιος είναι η δημιουργική σκέψη.

Advertisement

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Αν μπορούσαμε ακριβώς να το ορίσουμε, θα λέγαμε πως πρόκειται για την ικανότητα κάποιου να εξετάζει προβλήματα και καταστάσεις και να βρίσκει λύσεις που αρχικά μπορεί να θεωρηθούν ανορθόδοξες, αντισυμβατικές ή και καθόλου λογικές, που όμως έχουν πολύ πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα από οποιαδήποτε άλλη δομημένη διαδικασία στο παρελθόν.

Πηγή:capital.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement