Η Apple ετοιμάζει και «iPad X»

Advertisement

Η Apple σχεδιάζει ένα νέο, high-end iPad για τις αρχές του 2018, που θα συμπεριλαμβάνει χαρακτηριστικά του iPhone X, όπως τα μικρότερα περιθώρια και η αναγνώριση προσώπου.

Ωστόσο, όπως εξηγούν στο Bloomberg πηγές μέσα από την εταιρεία, τη νέα έκδοση του tablet πιθανότατα δεν θα διαθέτει οθόνη OLED, που προσφέρει πιο ζωντανά χρώματα και μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Τουλάχιστον ένα από τα νέα iPad με μέγεθος οθόνης αντίστοιχο των 10,5 ιντσών του iPad Pro θα διαθέτει Face ID για ξεκλείδωμα της συσκευής, πραγματοποίηση πληρωμών και αποστολή κινούμενων emojis.

Advertisement

To νέο χαρακτηριστικό θα αντικαταστήσει το home button της συσκευής, που από το 2014 περιλαμβάνει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Το ανανεωμένο iPad αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο παραπάνω από ένα χρόνο μετά την τελευταία μεγάλη αναβάθμιση του iPad Pro.

Αφαιρώντας το home button η Apple θα μειώσει αισθητά τα περιθώρια στο πάνω και κάτω μέρος της συσκευής για πρώτη φορά από το λανσάρισμά της το 2010, φέρνοντας το ντιζάιν πιο κοντά σε εκείνο του νέου iPhone X.

Advertisement

Η πτώση και το comeback

Μέχρι το 2015 τα iPad ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σειρά προϊόντων για την Apple. Αλλά η ζήτηση έπεσε και οι παγκόσμιες πωλήσεις tablet μειώθηκαν κατά 17% τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα έσοδα της Apple από τα iPad υποχώρησαν και βρέθηκαν πίσω από εκείνα από τις υπηρεσίες της και από τους υπολογιστές Macintosh.

Ωστόσο φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό η συσκευή κάνει comeback, καθώς την περασμένη εβδομάδα η Apple ανακοίνωσε αύξηση εσόδων από τα iPad κατά 14% στο τέταρτο τρίμηνο, με 11% αύξηση του αριθμού συσκευών που πωλήθηκαν.

Advertisement

Η εταιρεία εξακολουθεί να βλέπει στο iPad το μέλλον των υπολογιστών και τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζει τις δυνατότητες των συσκευών προκειμένου να ικανοποιούν τις ανάγκες των επαγγελματιών.

Η τελευταία αναβάθμιση των περασμένο Ιούνιο περιλάμβανε μέγεθος οθόνης 10,5 ιντσών για το iPad Pro και οθόνη ProMotion που κάνει ευκολότερη τη μετάβαση ανάμεσα σε διαφορετικές εργασίες.

Στις αρχές του χρόνου είχε κυκλοφορήσει μια οικονομικότερη έκδοση στα 329 δολάρια για να τονώσει τις πωλήσεις.

Advertisement

Το πρόβλημα των OLED

Πάντως το χαρακτηριστικό του iPhone X που δεν θα πραγματοποιήσει το άλμα προς το iPad είναι η οθόνη OLED.

Η μοναδική εταιρεία που θα μπορούσε να παρασκευάσει τέτοιες οθόνες στο μέγεθος των iPad είναι η Samsung, που έχει άλλωστε προμηθεύσει και εκείνες του iPhone.

Ωστόσο τεχνικοί και οικονομικοί περιορισμοί αποκλείουν μια τέτοια συνεργασία. Ενώ άλλοι προμηθευτές, όπως η LG, η Japan Display, η Sharp και μικρότερες κινεζικές όπως οι BOE Display και Tianma Microelectronics δεν έχουν τη δυνατότητα να ετοιμάσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα οθόνες OLED σε μέγεθος tablet.

Advertisement

Τέλος, στις αναβαθμίσεις του νέου iPad θα περιλαμβάνεται ταχύτερος επεξεργαστής και ανανεωμένη κάρτα γραφικών της Apple. Ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσει και νέα έκδοση του Apple Pencil, με καινούργιες εφαρμογές για τη χρήση του.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement