Στα 11.500 δολάρια «ποντάρουν» τα funds για το Bitcoin

Advertisement

Μία μέρα μετά τη δήλωση του διαχειριστή κεφαλαίων Μάικ Νόβογραντζ ότι το Bitcoin έχει «ταβάνι» τα 10.000 δολάρια, ο Τόμας Λι της Fundstrat διπλασίασε την τιμή-στόχο του κρυπτονομίσματος στα 11.500 δολάρια για τα μέσα του 2018, ποντάροντας ουσιαστικά σε περαιτέρω άνοδο 40% από τα σημερινά επίπεδα.

ddd

Όπως εξηγεί ο Λι, η προσωρινή βουτιά του Bitcoin πριν λίγες ημέρες, λόγω της αναβάθμισης στο λογισμικό εξόρυξης του ψηφιακού νομίσματος, λειτούργησε ως έναυσμα για νέο άλμα στο αμφιλεγόμενο νόμισμα που μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι χαρακτηρίζουν «φούσκα».

Advertisement

Η πρόσκαιρη αυτή πτώση έκαμψε και τις τελευταίες αντιστάσεις, σημειώνει ο Λι, διπλασιάζοντας την τιμό-στόχο για το ψηφιακό νόμισμα.

«Δεν έχουμε πλέον επιφυλάξεις», δήλωσε ο ίδιος. Το Bitcoin «κρατά γερά» τα 8.200 δολάρια, μετά την υπέρβαση του φράγματος των 8.000 για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτή την εβδομάδα.

Σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο, η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει επταπλασιαστεί.

Advertisement

«Συστήνουμε σταθερά αγορά του Bitcoin στα τρέχοντα επίπεδα», επισημαίνει ο Λι.

Η Fundstrat, της οποίας ηγείται, έχει αυξήσει την τιμή-στόχο και για το Bitcoin Investment Trust, τον τίτλο που παρέχει στους επενδυτές έκθεση στο Bitcoin.

Συγκεκριμένα, ο Λι εκτιμά ότι το προϊόν θα ανέλθει στα 1.300 δολάρια ως τα μέσα του 2018, από 800 δολάρια που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

Advertisement

Ένας από τους λόγους της ραγδαίας ανατίμησης του Bitcoin είναι ότι έχει αρχίσει πλέον να θεωρείται αποδεκτό χρηματοοικονομικό εργαλείο, ιδίως μετά την ανακοίνωση της CME Group –του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου παγκοσμίως– ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση futures σε Bitcoin.

Την Πέμπτη, οι ελβετικοί επενδυτικοί οίκοι Vontobel και Leonteq Securities AGwill ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν ειδικά δομημένα προϊόντα στους πελάτες τους που θέλουν να επωφεληθούν από την έντονη διακύμανση στην τιμή του ψηφιακού νομίσματος.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement