Αυτή είναι πλέον η ακριβότερη αφίσα όλων των εποχών [εικόνα]

Advertisement

Ο Δράκουλας απλά αρνείται να πεθάνει. Όχι μόνο γιατί είναι βρυκόλακας, αλλά γιατί ως κινηματογραφικός ήρωας έχει γοητεύσει γενιές και γενιές θεατών.

Ο «Δράκουλας» του Κόπολα είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα, και πριν από αυτό ο Κρίστοφερ Λι είχε κάνει δικό του το ρόλο για 16 ολόκληρα χρόνια. Αλλά ακόμη νωρίτερα ο Δράκουλας ήταν ένας και λεγόταν Μπέλα Λουγκόσι.

Από τον «Δράκουλα» του 1931 που σύστησε στο κοινό τον Ούγγρο ηθοποιό προέρχεται και η παρακάτω αφίσα που πλέον είναι ακριβότερη όλων των εποχών.

Advertisement

dracula

Είναι μία από τις δύο πρωτότυπες προωθητικές αφίσες που σώζονται ακόμη από την ταινία και προ ημερών πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Heritage Auctions στο Τέξας έναντι 525.800 δολαρίων (441.670 ευρώ).

Από το ψυχρό μπλε φόντο ξεχωρίζουν με έντονο κίτρινο και κόκκινο το πρόσωπο του Λουγκόσι / Δράκουλα και ο τίτλος της ταινίας, σε μια αφίσα από άλλη εποχή, με εντελώς διαφορετική αισθητική από τη σημερινή.

Advertisement

Στην ίδια δημοπρασία, μια μικρή αφίσα από τη «Μούμια» του 1932 έπιασε 26.290 δολάρια ενώ μία μεγάλη από το «Φάντασμα της Όπερας» του 1925, 95.600 δολάρια.

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement