«Έσπασε» το φράγμα των 15.000 δολαρίων το Bitcoin

Advertisement

Συνεχίζει την πορεία του προς… τον ουρανό το Bitcoin, το κρυπτονόμισμα που έχει αναδειχθεί σε Νο1 θέμα συζήτησης τους τελευταίους μήνες μεταξύ αναλυτών, θεσμικών φορέων και, κυρίως, επενδυτών.

Τον τελευταίο μήνα, το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα έχει κερδίσει 50%, καταγράφοντας σήμερα μόνο άνοδο 14,9%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εκτίναξη αυτή οφείλεται, εν μέρει, και στην ανακοίνωση της ASX, που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, ότι θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για τη διενέργεια των συναλλαγών σε μετοχές.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό –και δοκιμάστηκε– μέσα από τα ψηφιακά νομίσματα.

Τράπεζες, χρηματοοικονομικές εταιρείες και όλο το φάσμα των οικονομικών φορέων έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για το blockchain και το τεράστιο πεδίο των εφαρμογών του.

Ένας άλλος λόγος που έδωσε «ώθηση» στο Bitcoin είναι η επιτυχής δοκιμή του Lightning Network –ενός νέου δικτύου που υπόσχεται να δώσει νέες λύσεις για τις πληρωμές στο κρυπτονόμισμα.

Advertisement

Η εν λόγω τεχνολογία θα επιτρέπει στους αγοραστές και τους πωλητές να κάνουν συναλλαγές ιδιωτικά, εκτός blockchain, και να αναρτούν αργότερα τη δραστηριότητά τους στο Internet.

Την Τετάρτη, οι τρεις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τη νέα τεχνολογία, Lightning Labs, Blockstream Corp. και ACINQ, κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά από πληρωμές.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η τιμή του κρυπτονομίσματος παρουσιάζει «βίαιες» διακυμάνσεις, γεγονός που συνεπάγεται τεράστιο ρίσκο για όσους κάνουν κερδοσκοπικές συναλλαγές σε αυτό. Στην αρχή του έτους, το Bitcoin βρισκόταν στα 1.000 δολάρια και σήμερα καταγράφει αύξηση 1.300%.

Advertisement

Αυτό που ανησυχεί, βέβαια, τους αναλυτές και τους επενδυτικούς οίκους είναι το ενδεχόμενο βίαιης διόρθωσης της τιμής του, η οποία θα συμπαρασύρει τα χαρτοφυλάκια μεγάλου αριθμού «τολμηρών» επενδυτών που έχουν «ποντάρει» σε αυτό.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement