Αυτές οι συνήθειες καταστρέφουν τον ανδρισμό και τελικά κάθε σχέση

Advertisement

Και ποια γυναίκα δεν ονειρεύεται για σύντροφό της κάποιον  γοητευτικό, αρρενωπό άντρα; Εκείνο όμως, που συχνά δε συνειδητοποιούνε έγκαιρα είναι το γεγονός ότι η σχέση με έναν ολοκληρωμένο άνδρα απαιτεί διαρκή προσπάθεια, ανάπτυξη και αλληλοσεβασμό.

Η νοοτροπία των γυναικών που καταστρέφει τον ανδρισμό των συντρόφων τους

Ο ανδρισμός είναι η πεμπτουσία της ανδρικής φύσης: Οι άνδρες είναι φύσει προορισμένοι να ανταγωνίζονται, να αναμετρούνται, να νικούν και να κατακτούν προκειμένου να επιβεβαιώνουν τη φύση τους, τον ανδρισμό τους.

Advertisement

Από την άλλη πλευρά, η γυναίκα είναι εκείνη που πάντα προσπαθούσε να «εξημερώσει» την πιο άγρια αυτή αντρική έκφραση. Σύμφωνα με τις γυναίκες λοιπόν, ένας παντρεμένος, πλέον άντρας οφείλει να ξεχάσει τους φίλους του, τις αγαπημένες του ασχολίες, ούτως ώστε να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην οικογένεια.

Δυστυχώς, αρκετές γυναίκες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η εγκατάλειψη από τον σύζυγο της αρρενωπής τους έκφρασης, θα τους καταστήσει καλύτερους οικογενειάρχες και θα αποτρέψει το ενδεχόμενο της απιστίας.

Όταν όμως, ένας άντρας απαρνιέται το κομμάτι του αυτό σε σημείο που αισθάνεται ν’ ασφυκτιά, τότε ούτε τα παιδιά ούτε η γοητεία της συζύγου μπορούν να σταθούν ικανά για ν’ αποτρέψουν τον χωρισμό.

Advertisement

Φυσικά, τα πάντα εξαρτώνται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός, ωστόσο η υπομονή του κάθε ανθρώπου έχει όρια: είτε ο σύζυγός σας υποχωρεί και συμβιβάζεται καταλήγοντας να είναι ένα άβουλο ον, είτε θα καταλήξει να είτε οξύθυμος και εκρηκτικός, αφού η υποταγή δεν είναι στη φύση του άνδρα. Έτσι, εάν εσείς  τον αγαπάτε και νοιάζεστε για εκείνον, τότε θα πρέπει να μάθετε να συμβιβάζεστε και να υποχωρείτε αμοιβαία.

Το παρόν άρθρο είναι μία προσπάθεια προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν επιτρέπεται να τραυματίζετε τον ανδρισμό του συντρόφου σας και έτσι να επιφέρετε προβλήματα και μελαγχολία στο σπίτι σας.

Υφαρπαγή του Ελέγχου της Ζωής του

Από τη φύση τους, οι γυναίκες είναι όντα δραστήρια και περίεργα. Κατά κανόνα, οι γυναίκες διεκδικούν με ζήλο όσα επιθυμούν στη ζωή τους. Όταν η γυναίκα παντρευτεί, τότε αρχίζει να παρατηρεί τον τρόπο ζωής του συντρόφου της, επιχειρώντας ν’ αποκτήσει τον έλεγχο της κάθε του κίνησης.

Advertisement

Για τους άντρες όμως, είναι αδιανόητος ένας ευτυχισμένος γάμος χωρίς εμπιστοσύνη και ελευθερία, χωρίς την ύπαρξη προσωπικού χώρου. Χρειάζονται δύο ή τρεις φορές, κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου θα μένουν για λίγο μόνοι τους, προκειμένου να αισθάνονται ήρεμοι, να ανασυγκροτηθούν και να πάρουν κάποιες αποφάσεις. Για τον άντρα το να παρεμβαίνει η γυναίκα σε ζητήματα και υποθέσεις δικά τους, είναι εξοργιστικό.

Eάν τα παραπάνω αποτελούν για εσάς συνήθειες, τότε θα είναι δύσκολο να τις αλλάξετε, αξίζει ωστόσο τον κόπο, πρώτον για να διατηρηθεί ο ανδρισμός του συντρόφου σας ακέραιος και δεύτερον, επειδή είστε μία αξιαγάπητη γυναίκα και όχι κανένας δυνάστης. Καλό είναι να σκέφτεστε ότι πολλά από τα ζητήματα του συντρόφου σας «δε σας αφορούν», έτσι ώστε να εγκαταλείψετε όποιες παρεμβατικές και βλαβερές για τον ανδρισμό του συνήθειες διατηρείτε και να βελτιώσετε έτσι την ποιότητα των οικογενειακών σας σχέσεων.

Προσπαθείτε να τον Ανταγωνιστείτε σε Δύναμη και Επιρροή

Advertisement

Όσον αφορά τα δικαιώματα και τη ισότητα των ευκαιριών, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο φύλων. Τα τελευταία ωστόσο χρόνια, η γυναίκα προσπαθεί να επικρατεί σε κάθε τομέα της ζωής. Επίσης οι γυναίκες απαρνούνται τις παραδοσιακές αρχές και τις συμβουλές που προέρχονται από τις παλαιότερες γενιές.

Η παραδοσιακή εικόνα, άλλωστε της συνεσταλμένης, τρυφερής και θηλυκής συντρόφου δεν έχει πλέον μεγάλη απήχηση. Οι προτεραιότητες σήμερα, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών αποτελούν το χρήμα, το κύρος, η επιρροή και η δύναμη.

Είναι σα να έχουν αναπροσδιοριστεί όλα. Ας πάρουμε για παράδειγμα μία πραγματική ιστορία: μία γυναίκα, λίγο καιρό αφού ο σύζυγός της απέκτησε μία πολυτελή BMW, αγόρασε το ίδιο μοντέλο με την αιτιολογία ότι τη συναρπάζουν τα γρήγορα και εντυπωσιακά αυτοκίνητα και ότι η αγορά της δε έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι συχνά μέσο επιβολής και επίδειξης για τους άντρες.

Advertisement

Είναι άδικο μία γυναίκα ν’ απορρίπτει τη θηλυκότητά της, προτιμώντας να υιοθετεί αντρικές συμπεριφορές. Δεν υπάρχει καμία λογική στο να συμπεριφέρεται μία γυναίκα αντρικά, απαρνούμενη τη θηλυκή της υπόσταση.

Προσπάθεια Αλλαγής του Χαρακτήρα του Συντρόφου

Κάθε προσπάθεια για αλλαγή της φύσης ενός άνδρα είναι μάταιη, όμως πολλές γυναίκες ελπίζουν να το επιτύχουν και δημιουργήσουν το ιδανικό μοντέλο άντρα για εκείνες. Είναι όμως δυνατόν ν’ αλλάξει ο χαρακτήρας ενός αυτοδύναμου και ισχυρού άντρα από μία γυναίκα;

Advertisement

Μία από τις προσφιλέστερες μεθόδους για την επιτυχία της αλλαγής του χαρακτήρα είναι ο συναισθηματικός εκβιασμός: έτσι, ακόμη και ένας ψύχραιμος, συγκροτημένος και δυνατός άνδρας θα «λυγίσει» μη θέλοντας να χαλάσει την καρδιά της πριγκίπισσάς του. Εάν η αγάπη σας για τα παράπονα ξεπερνά την αγάπη σας για εκείνον, τότε οι πιθανότητες ίσως είναι με το μέρος σας. Όμως, σε βάθος χρόνου η συμβίωση μόνο υπό τους δικούς σας όρους και κανόνες, διαταράσσει την ισορροπία και βυθίζει τον σύντροφό σας στη θλίψη και την μελαγχολία.

Ο Περιορισμός και η Ελεγκτικότητα

Αποτελεί παράδοξο το γεγονός ότι, ενώ οι γυναίκες επιθυμούν για σύντροφό τους έναν αρρενωπό και αυτάρκη άντρα, όταν παντρεύονται αλλάζουν επιζητώντας έναν υπάκουο σπιτόγατο. Τι κάνει τις γυναίκες να θέλουν να «κόψουν τα φτερά» του άντρα; Φυσικά, υπάρχει πάντα ο φόβος ότι θα χάσουν το σύντροφό τους. Ο περιορισμός όμως, της ελευθερίας έχει και τα αρνητικά του.

Ίσως το γεγονός ότι γνωρίζετε ότι ο σύζυγός σας έχει ένα συγκεκριμένο και προβλέψιμο πρόγραμμα, κυρίως στο σπίτι και με τα παιδιά, δημιουργεί ασφάλεια και είναι καθησυχαστικό. Είστε απαλλαγμένες από ανησυχίες που έχετε όταν εκείνος κάνει ριψοκίνδυνα αθλήματα ή οποιεσδήποτε ασχολίες του.

Advertisement

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα ο παθητικός τρόπος ζωής οδηγεί τον άνδρα στη θλίψη και την απελπισία. Οι πιο εύθραυστες σχέσεις είναι εκείνες στις οποίες το ένα από τα δύο μέλη, για οποιονδήποτε λόγο, θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Ο γάμος δε συνεπάγεται εγκλεισμό και η έγγαμη συμβίωση πρέπει να διέπεται από συνεργασία και επικοινωνία, προκειμένου ν’ αποτελεί μία ευτυχισμένη ένωση δύο ολοκληρωμένων ανθρώπων.

Υπερβολικές Αξιώσεις

Οι στατιστικές μαρτυρούν πως, ενώ οι άνδρες θέλουν να βρουν μία γυναίκα την οποία εκείνοι θα κάνουν βασίλισσα, οι γυναίκες ονειρεύονται να βρουν έναν έτοιμο, κατασταλαγμένο, δυνατό  θαρραλέο και ευκατάστατο άντρα που θα κάνουν σύντροφό τους. Φυσικά η επιθυμία για άνεση και ευημερία είναι κάτι θεμιτό και φυσιολογικό. Όταν όμως αυτά δεν υπάρχουν, τότε οι λέξεις και οι χαρακτηρισμοί μέσα στη σχέση πονάνε και μπορούν να σημαδέψουν για πάντα την ψυχή ενός άνδρα.

Οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν την αποχή από χαρακτηρισμούς, λέξεις δηλαδή όπως «αποτυχημένε», που είναι ικανές να διαλύσουν το ηθικό και την αυτοπεποίθηση  του άνδρα.

Advertisement

Μην ξεχνάτε ότι συνεργάζεστε με τον άντρα σας προς κάποιον κοινό στόχο και πως εκείνος δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την κάθε κακοτυχία ή το κάθε πρόβλημα που προκύπτει στην οικογένεια. Εσείς, η σύζυγος είστε η μοναδική πηγή δύναμης και έμπνευσης του άνδρα σας και οφείλετε να τον υποστηρίζετε και να τον ενθαρρύνετε.

Οι σοφές και επιτυχημένες σύντροφοι γνωρίζουν το συστατικό της αγαπημένης και ευτυχισμένης οικογένειας και αυτό δεν είναι άλλο από τον σεβασμό του ανδρισμού του συντρόφου τους.

Είναι καλό ν’ αναθεωρήσετε τις συνήθειές σας, συνειδητοποιώντας ότι η επιθυμία σας να τιθασεύσετε τον σύντροφό σας ίσως διακινδυνεύσει τη σχέση σας, αφού πάντα η αξιοπρέπεια και η ελευθερία είναι για τον άντρα αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες.

Πηγή:flowmagazine/Μαρία Σίσκου

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement