Αυτοί είναι οι διάδοχοι του Bitcoin

Advertisement

Περισσότερα κέρδη από το bitcoin, το κρυπτονόμισμα που έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα κοινού κι επενδυτών την τελευταία περίοδο, φαίνεται να μοιράζουν τα «ξαδέρφια» του, από τη στιγμή που τα μεγάλα χρηματιστήρια των ΗΠΑ άρχισαν να διαπραγματεύονται και τα παράγωγά του (futures).

Τις τελευταίες επτά ημέρες, οι μεγάλοι κερδισμένοι των ψηφιακών μετοχών με χρηματιστηριακή αξία που φτάνει σίγουρα το 1 δισ. δολάρια είναι τα λεγόμενα εναλλακτικά νομίσματα Verge, Tron, Qtum και Cardano, που κινούνται ανοδικά κατά 300%.

Αυτός είναι και ο λόγος που παρά τις μεγάλες μεταβολές η τιμή του bitcoin παρουσιάζεται ως επί το πλείστον σταθερή αφότου η Cboe Group Markets Inc. και η CME Group Inc. κατέστησαν διαθέσιμα τα futures τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Advertisement

«Οι επενδυτές δείχνουν ενθουσιασμένοι για τα παράγωγα και το  bitcoin επί της ουσίας καταγράφει ράλι χάρη σε αυτά», δήλωσε ο Joe Van Hecke, διευθύνων σύμβουλος της Grace Hall Trading LLC με έδρα το Σικάγο, σε τηλεφωνική συνέντευξη του. «Το ράλι του Bitcoin  υπήρξε τεράστιο και τα λοιπά νομίσματα άρχισαν να πιάνουν ρυθμό».

Παρακάτω παρουσιάζουμε ένα δείγμα των λιγότερο γνωστών ψηφιακών νομισμάτων.  Για όσους δεν επιθυμούν να συναλλάσονται σε δημόσια blockchain, ορισμένες πλατφόρμες προσφέρουν μη ανιχνεύσιμες συναλλαγές μεταφορές.

Verge

Το Verge έχει ως στόχο να προσφέρει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις ταχείες, αποδοτικές και αποκεντρωμένες συναλλαγές, οι οποίες αποτέλεσαν και τον αρχικό στόχο του bitcoin, αλλά θέλει να βελτιώσει το Bitcoin διατηρώντας την ιδιωτικότητά τους με δίκτυα όπως το Tor», περιπλέκοντας δηλαδή τις διευθύνσεις IP και πραγματοποιώντας συναλλαγές που είναι «αδύνατο να ανιχνευθούν», σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του. Το Verge, με κεφαλαιοποίηση στα 1,07 δισ. δολάρια, ανέβηκε πάνω από 1.000% την προηγούμενη εβδομάδα.

Advertisement

Tron

Το Tron, από το ίδρυμα Tron της Σιγκαπούρης, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος ψυχαγωγίας ελεύθερου περιεχομένου» με βάση το blockchain, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν, να αποθηκεύουν και να διαθέσουν ελεύθερα δεδομένα έχοντας το δικαίωμα να αποφασίσουν τον τρόπο διανομής του περιεχομένου και το κόστος. Οι πληρωμές γίνονταν με κρυπτονομίσματα συμπεριλαμβανομένου του νομίσματος του Tron. Με κεφαλαιοποίηση στα 3,1 δις. δολάρια, το Tron κινήθηκε ανοδικά κατά 340% την προηγούμενη εβδομάδα.

Qtum

Το Qtum θέλει να αποτελέσει το λογιστικό βιβλίο των επιχειρήσεων. Το ανοιχτού κώδικα blockchain επιθυμεί να συνδυάσει την αξιοπιστία του bitcoin με την ευελιξία του ethereum, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Advertisement

Αυτός ο συνδυασμός θα του επιτρέψει να παρέχει σταθερότητα σε επιχειρηματικές εφαρμογές. Το Qtum Foundation εδρεύει στην Σιγκαπούρη. Η κεφαλαιοποίηση του φτάνει τα 5,1 δισ. δολάρια ενώ το Qtum παρουσιάζει αύξηση 262% την προηγούμενη εβδομάδα.

Cardano

Το Cardano, που υποστηρίζεται από το Zug, με έδρα το ελβετικό ίδρυμα Cardano, είναι ένα αποκεντρωμένο δημόσιο blockchain που αποσκοπεί στην προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών με παράλληλη δυνατότητα ρύθμισης.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πρωτόκολλο πολλαπλών επιπέδων. το επίπεδο διακανονισμού θα περιλαμβάνει τον λογαριασμό ενώ το επίπεδο ελέγχου θα τρέχει τις έξυπνες συμβάσεις και θα προγραμματιστεί για να βοηθά την συμβατότητα. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα αναβάθμισης, η οποία θα συμβάλλει στην γρήγορη εξέλιξή του. Το Cardano έχει κεφαλαιοποίηση στα 14 δισ. δολάρια και κινήθηκε ανοδικά κατά 348% την περασμένη εβδομάδα.

Advertisement

Monero

Το Monero είναι ένα αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα το οποίο εστιάζει στην ιδιωτικότητα  κρύβοντας την προέλευση, τα ποσά και τον προορισμό όλων των συναλλαγών.

Το Monero στις 5 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Mariah Carey, της Lana del Rey και της Marilyn Manson, θα ξεκινήσουν να δέχονται κρυπτονομίσματα στα eshop τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του έχει τετραπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες ξεπερνώντας τα 420 δολάρια.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement