Νεκρός ο 30χρονος snowboarder που παρέσυρε η χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα

Advertisement

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 30χρονος snowboarder του καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Ο νεαρός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Γρεβενών αμέσως μετά το συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια παρέα 7-8 ατόμων έκανε snowboard εκτός πίστας στην κορυφή «Γαλανή» της Βασιλίτσας, και ενώ το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό.

Η παρέα δοκίμασε να κάνει snowboard σε μέρος όπου το χιόνι ήταν «απάτητο». Η χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε παρέσυρε τα άτομα της παρέας, ένα εκ των οποίων καταπλακώθηκε από αυτήν.

Advertisement

Αμέσως κινητοποιήθηκε το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, που αφού εντόπισε τον 30χρονο, τον μετέφερε και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Μιλώντας στο «Ε», ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών, Παναγιώτης Αλεξιάδης, είπε ότ «ο τραυματίας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το ΕΚΑΒ. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης. Δυστυχώς, μετά από περισσότερες από δύο ώρες οι προσπάθειες σταμάτησαν και δεν είναι πια μαζί μας».

Όπως είπε ο διοικητής, ο άτυχος άνδρας πιθανότατα είχε έναν ασφυκτικό θάνατο. Δεν πέθανε δηλαδή από χτύπημα σε δέντρο, αλλά επειδή καταπλακώθηκε και έπαθε ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος είναι γιος γνωστού χειρουργού της Αθήνας.

Όπως ανέφερε, επίσης μιλώντας στο «Ε», ιδιοκτήτης σχολής σκι στη Βασιλίτσα, όλη η παρέα αποτελείτο από νεαρούς γύρω στα 30 (ανάμεσα στους οποίους και δύο κοπέλες) και είχαν πάει στη Βασιλίτσα για να κάνουν Πρωτοχρονιά.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement