Πώς η Apple έχασε τη νομική διαμάχη με εταιρεία μόδας η οποία ονομάστηκε Steve Jobs [εικόνες]

Advertisement

Εταιρεία ειδών μόδας με την επωνυμία «Steve Jobs» κατάφερε να ξεφύγει χωρίς κυρώσεις για τη χρήση του ονόματος και μια παραλλαγή του λογοτύπου του τεχνολογικού γίγαντα, χάρη σε μια αναπάντεχη δικαστική απόφαση.

Συνειδητοποιώντας ότι το όνομα του πρώην CEΟ της Apple δεν είχε εμπορική κατοχύρωση, οι Vincenzo και Giacomo Barbato, δυο αδέλφια από την Ιταλία αποφάσισαν να υποβάλουν αίτηση για να το χρησιμοποιήσουν το 2012.

Η μόνη αλλαγή που έγινε διακρίνεται στο λογότυπο και συγκεκριμένα στο γράμμα «J» στο οποίο είχε γίνει μεγέθυνση και είχε προστεθεί ένα φύλλο μήλου. Από το γράμμα έλειπε ένα τμήμα στα δεξιά, κάτι που έμοιαζε με το γνωστό δάγκωμα, αλλά τελικά τα δικαστήρια αποφάσισαν πως δεν ήταν…

Advertisement
Το λογότυπο της εταιρείας
Το λογότυπο της εταιρείας

«Κάναμε την έρευνα αγοράς μας και παρατηρήσαμε ότι η Apple, μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στον κόσμο, ποτέ δεν σκέφτηκε να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα του ιδρυτή της, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να το κάνουμε εμείς», ανέφεραν οι επιχειρηματίες στην εφημερίδα La Repubblica Napoli.

Η Apple προφανώς στράφηκε εναντίον της εταιρείας με μεγάλους φακέλους νομικών εγγράφων. Απροσδόκητα, «Η προσφυγή της απορρίφθηκε στο σύνολό της», ανέφερε η La Repubblica Napoli.

Ο φορέας για την εναρμόνιση στην εσωτερική αγορά είχε επιτρέψει στην εταιρία «Steve Jobs» να συνεχίσει την χρήση της επωνυμίας με ένα περίεργο επιχείρημα: το λογότυπο περιελάμβανε ένα γράμμα και όχι ένα φρούτο, οπότε το κομμένο κομμάτι από την πλευρά του δεν θα μπορούσε να είναι δάγκωμα.

Advertisement

Επίσης εντυπωσιακό είναι πως η ειδικότητα της εταιρείας δεν σκοπεύει να περιοριστεί μόνο στα ρούχα καθώς τα δύο αδέλφια είναι σήμερα σε συνομιλίες για παραγωγή ηλεκτρονικών προϊόντων με μια κινεζική εταιρία.

Τα δύο αδέρφια και ένα denim παντελόνι με την επωνυμία Steve Jobs
Τα δύο αδέρφια και ένα denim παντελόνι με την επωνυμία Steve Jobs

Στο Business Insider Italia ανέφεραν επίσης ότι σκέφτονται σοβαρά να λανσάρουν ένα κινητό τηλέφωνο με το όνομα του μοντέλου να είναι «Steve Jobs» και το οποίο θα υποστηρίζεται από Android.

Η «Steve Jobs» είναι πλέον μια νόμιμη ιταλική εταιρεία και η Apple δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι ‘αυτό, όσο περίεργο και αν ακούγεται.

Πηγή:lifo.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement