Αυτή τη μέρα όρισαν οι Βρετανοί ως «ημέρα διαζυγίων»

Advertisement

Η 8η Ιανουαρίου μπορεί να πλησιάζει και αν σκέφτεστε να βάλετε ένα τέλος στον γάμο σας, που προφανώς δεν πάει καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι μια πολύ καλή μέρα καθώς έχει οριστεί ως η Ημέρα Διαζυγίου, αφού πολλά είναι εκείνα τα ζευγάρια που τερματίζουν τους γάμους τους μετά την εορταστική περίοδο.

Τουλάχιστον το παραπάνω ισχύει στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Independent, ο χωρισμός μετά την εορταστική περίοδο έρχεται ύστερα από το άγχος που προκαλεί στους ανθρώπους η προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να περάσουν «γλυκά» Χριστούγεννα όταν δεν είναι πλέον ευχαριστημένοι από το έτερον ήμισυ.

Η Relate, η οποία είναι βρετανική εταιρεία που ασχολείται με τις σχέσεις των ανθρώπων, ανακοίνωσε ότι τον μεγαλύτερο αριθμό κλήσεων τις λαμβάνει τον μήνα Ιανουάριο, καθώς τα προβλήματα ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης έρχονται στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Advertisement

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Amicable, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι αναζητούν στο Διαδίκτυο πληροφορίες για το διαζύγιο τον Ιανουάριο.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Relate δέχτηκε αύξηση 24% στις κλήσεις σε σύγκριση με τον μέσο όρο του υπόλοιπου χρόνου, ενώ και για φέτος οι σύμβουλοι της εταιρείας αναμένουν ότι τα ποσοστά των κλήσεων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα.

Πάντως, οι ειδικοί λένε ότι τα ζευγάρια που φτάνουν στον χωρισμό αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αντιμετωπίζουν προβλήματα καιρό πριν.

Advertisement

Τα Χριστούγεννα εκτός από περίοδος των εορτών αποτελεί για πολλούς ένα ιδιαίτερα στρεσογόνο διάστημα του έτους.

Υπάρχουν αυτοί που δεν μπορούν εξαιτίας εσωτερικών αιτιών να νιώσουν τη θαλπωρή και τη γαλήνη της εποχής και καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς.

Υπάρχουν άλλοι που νιώθουν την κατάθλιψή τους να εντείνεται κατά τις εορταστικές ημέρες και πρέπει να βγουν πέρα από τον εαυτό τους για να συμμεριστούν τη χαρά και την ευτυχία που επιβάλλουν οι ημέρες.

Advertisement

Επίσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά κάνουν τα πράγματα χειρότερα, διότι οι εικόνες οικογενειακής θαλπωρής δημιουργούν συναισθήματα ζήλιας σε όσους δεν έχουν τόσο ωραία σπίτια και τόσο ευτυχισμένες οικογένειες.

Πηγή:kathimerini.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement