Δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες αυτοκινήτων η Tesla

Advertisement

Η Tesla δεν τα καταφέρνει στην μαζική παραγωγή του Model 3, του αυτοκινήτου πάνω στο οποίο ο Ίλον Μασκ έχει στηρίξει την ανάπτυξη της εταιρείας του.

Το τελευταίο τρίμηνο παρέδωσε λιγότερα  Model 3 από όσα είχε υποσχεθεί και ο στόχος των 5.000 αυτοκινήτων την εβδομάδα μετατέθηκε για το τέλος του δεύτερου τριμήνου, τρεις μήνες αργότερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί.

Τους τρεις τελευταίους μήνες του 2017 η Tesla παρέδωσε μόλις 1.550 Model 3, ενώ οι αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν υπολογίσει 2.917 κατά μέσο όρο. Η εταιρεία χάνει πάνω από 1 δισ. δολάρια κάθε τρίμηνο γιατί δεν μπορεί να μεγαλώσει την παραγωγή του Model 3, παρόλο που έχει ξοδέψει τεράστια ποσά για τα ρομπότ, τις γραμμές παραγωγής και τα εργαλεία που χρειάζονται για την κατασκευή τους.

Advertisement

Με τιμή εκκίνησης τα 35.000 δολάρια, το Model 3 είναι το μεγάλο στοίχημα της Tesla για την στροφή του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς αυτά γίνονται φθηνότερα.

Συμπεριλαμβανομένων των Model S και Model X, η Tesla παρέδωσε συνολικά 29.870 αυτοκίνητα στο τέταρτο τρίμηνο.

Ολόκληρο το 2017 παρέδωσε 101.312 Model S και Model X, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 100.000 αυτοκίνητα, και ανεβάζοντας τις πωλήσεις τους 33% σε σχέση με το 2016.

Advertisement

Η Tesla μπήκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2017 με περίπου 3,5 δισ. δολάρια μετρητά στο χέρι.

Ο οικονομικός διευθυντής της, Ντιπάκ Αχούτζα, είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι η ροή μετρητών θα βελτιωθεί σημαντικά μόλις η εταιρεία ανεβάσει την παραγωγή του Model 3, καθώς θα παίρνει χρήματα από τους πελάτες πριν πληρώσει τους προμηθευτές της.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement