Μεγάλη ανάκληση σε laptop HP της υπό τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Advertisement

Η HP τελευταία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Το 2017 έκλεισε με ένα μεγάλο σκάνδαλο, όταν ανακαλύφθηκε πως υπήρχε keylogger σε εκατοντάδες μοντέλα φορητών υπολογιστών της, ενώ το 2018 ξεκίνησε με την ανακοίνωση προγράμματος αντικατάστασης μπαταριών σε laptop της.

Η ανάκληση αφορά σε προβληματικές μπαταρίες που εγκυμονούν τον κίδνυνο να υπερθερμανθούν και να πιάσουν φωτιά.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης αφορά σε περίπου 52.600 υπολογιστές, από όλες τις δημοφιλείς σειρές laptop.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα αφορά στις σειρές Probook, τα x360, Envy, τα Pavilion, τα HP 11, καθώς και κάποιους σταθμούς εργασίας HP ZBook και σε μοντέλα που πωλήθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2015 έως και τον Δεκέμβριο του 2017.

hp-laptop-recall-2018_3msz

Το ζήτημα προέκυψε όταν η HP παρέλαβε οκτώ αναφορές για μπαταρίες που υπερθερμάνθηκαν, έλιωσαν ή απανθρακώθηκαν, για ζημιές που προκλήθηκαν στο χώρο που βρίσκονταν τα laptop, όπως επίσης και σε μία περίπτωση για εγκαύματα πρώτου βαθμού στο χέρι χρήστη.

Advertisement

Εάν έχετε laptop της HP και θέλετε να ελέγξετε εάν η μπαταρία σας έχει πρόβλημα, επισκευθείτε την σχετική ιστοσελίδα της HP στην οποία φιλοξενείται η εφαρμογή HP Battery Program Validation, κατεβάστε τη και τρέξτε τη.

Εάν η μπαταρία σας είναι από τις προβληματικές, τότε καταρχήν θα χρειαστεί να λάβετε μέτρα ασφαλείας, όπως περιγράφει η εταιρεία: Οι μπαταρίες που εμπίπτουν σε αυτό το πρόγραμμα ανάκλησης θα πρέπει να τεθούν αμέσως σε «Λειτουργία ασφαλείας μπαταρίας».

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εφαρμοστεί μία ενημέρωση στο BIOS του υπολογιστή, όπως περιγράφει η HP στη σελίδα του σχετικού προγράμματος ανάκλησης και αντικατάστασης.

Advertisement

Κατόπιν, ακολουθήστε τη διαδικασία για την αντικατάσταση της μπαταρίας.

Πηγή:gr.pcmag.com

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement