Στη φυλακή μεταφέρθηκε ο πλουσιότερος Σαουδάραβας πρίγκιπας, Αλ Ουαλίντ –Δεν πλήρωσε τα 6 δισ. ευρώ

Advertisement

Στη φυλακή μεταφέρθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σαουδικής Αραβίας, από το ξενοδοχείο όπου κρατείτο, γιατί αρνήθηκε να πληρώσει στις αρχές του Ριάντ 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ συνελήφθη πριν από δύο μήνες σε αυτό που η σαουδαραβική κυβέρνηση χαρακτήρισε «ξεκαθάρισμα κατά της διαφθοράς».

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν μεταφέρθηκε από το δωμάτιο που κρατούνταν στο Riyadh Ritz Carlton Hotel, στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, Al Ha’ir.

Advertisement

Τους τελευταίους δύο μήνες κρατούνταν στο ξενοδοχείο Riyadh Ritz με 200 άλλους πρίγκιπες και κορυφαίους αξιωματούχους. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε όταν πολλοί πρώην κρατούμενοι συνθηκολόγησαν με τον νέο Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Φωτογραφία της Daily Mail που δείχνει τους δισεκατομυριούχος να κοιμούνται στο πάτωμα του ξενοδοχείου Rizt Carlton.
Φωτογραφία της Daily Mail που δείχνει τους δισεκατομυριούχος να κοιμούνται στο πάτωμα του ξενοδοχείου Rizt Carlton.

Ο Αλγουαλίντ μπιν Ταλάλ ήταν ένας από τους λίγους που παρέμεναν κρατούμενοι, περνώντας πολύ δύσκολες στιγμές καθώς ήταν κρεμασμένος ανάποδα και ξυλοκοπούνταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ο Σαλμάν απαίτησε από αυτόν όπως και να παραδώσει τον έλεγχο ορισμένων εκ των εταιρειών επενδύσεών του.

Advertisement

Ο πρίγκιπας μπιν Σαλμάν ήρθε στην εξουσία το καλοκαίρι. Αμέσως μετά την «καταπολέμηση της διαφθοράς», συλλαμβάνοντας μέλη της βασιλικής οικογένειας καθώς και αξιωματικούς. Από τότε έχει επενδύσει σθεναρά στη στρατιωτική άμνα της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στο Ιράν.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement