Έρευνα: Οι ντράμερ είναι εξυπνότεροι από το μέσο όρο, γιατί ο εγκέφαλός τους συντονίζει 4 κινήσεις ανά δευτερόλεπτο!

Advertisement

Όσοι ασχολούνται με τα ντραμς, είναι όχι μόνο οι εξυπνότεροι σε μια μπάντα, αλλά και εξυπνότεροι από το μέσο άνθρωπο. Ποιος το λέει;

Η άποψη υποστηρίζεται από ομάδα ερευνητών Ινστιτούτου της Στοκχόλμης, που μελέτησε τη λειτουργία του εγκεφάλου των ντράμερ.

Ο εγκέφαλος ενός ντράμερ λειτουργεί διαφορετικά, καθώς μαθαίνουν να συντονίζουν την κίνησή τους σε 4 συχνότητες ανά δευτερόλεπτο.

Advertisement

Τα χέρια δίνουν διαφορετικά χτυπήματα σε τύμπανα και πιατίνια, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις κινήσεις των ποδιών.

Ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλος μαθαίνει να υπερλειτουργεί σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έχουν υψηλότερα επίπεδα μιας ουσίας του εγκεφάλου, που βρίσκεται στον νωτιαίο μυελό και τους βοηθά ώστε να λύνουν τα προβλήματά τους γρηγορότερα και ευκολότερα.

Advertisement

Λόγω της συγχρονισμένης κίνησης στην οποία έχει εξασκηθεί ο εγκέφαλός τους αντιλαμβάνονται το πρόβλημα αλλά και τη λύση του.

Μετά από κάποιες επιλεγμένες ερωτήσεις, φάνηκε ότι οι ντράμερ έχουν αρκετά υψηλό IQ, ενώ ο οργανισμός τους παράγει και περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια που τους προστατεύουν από τα καρκινικά κύτταρα.

Όμως, τα τύμπανα επηρεάζουν και άλλους τομείς της ζωής των ντράμερ.

Advertisement

Ερευνητές ζήτησαν από πολλούς μουσικούς, να παίξουν ντραμς συγχρόνως σε μια αίθουσα, για περίπου 30 λεπτά. Το πείραμα διήρκεσε ένα μήνα.

Έτσι ανακάλυψαν, πως ο συντονισμένος ήχος των τυμπάνων, βοηθά να παραχθούν ορμόνες, ενδορφίνες και εγκεφαλίνη, που προκαλούν ευφορία και απαλύνουν τον πόνο.

Παρατηρήθηκε ότι όση ώρα έπαιζαν ντραμς, η αρτηριακή τους πίεση κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα και ο οργανισμός τους αποκτούσε μια φυσική άμυνα ενάντια στο άγχος και στο στρες.

Advertisement

Μια ακόμη έρευνα του Royal College of Music, επιβεβαιώνει ότι η ενασχόληση με τα ντραμς, αλλά και το άκουσμα της μουσικής που παράγουν, έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία.

Για την ακρίβεια, το drumming μπορεί να μειώσει την κατάθλιψη κατά 38% , να ρίξει το άγχος κατά 20% αλλά και να βελτιώσει τη ψυχική ευημερία κατά 16%.

Γι’ αυτό άλλωστε έχει εφευρεθεί και η μουσικοθεραπεία, που ανεβάζει τη διάθεση και αντιμετωπίζει διαφόρων ειδών προβλήματα.

Advertisement

Προφανώς όλα τα μουσικά όργανα προκαλούν τεράστια οφέλη στους μουσικούς και στο κοινό που τους απολαμβάνει. Οι ντράμερ όμως υπερηφανεύονται ότι είναι οι μόνοι που συντονίζουν τα τέσσερα άκρα σε διαφορετικές συχνότητες.

Στο ερώτημα αν γι αυτό χρειάζεται μυαλό ή εξάσκηση, οι επιστήμονες απαντούν πως ό,τι και αν χρειάζεται, το αποτέλεσμα είναι ότι βελτιώνεται η λειτουργία του εγκεφάλου.

Πηγή:valueforlife.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement