Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας «Εθνος ΑΕ»

Παραμένει ανοιχτή και τρέχουν οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους και άλλους πιστωτές

Advertisement

Απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας «Εκδόσεις Εθνος ΑΕ», με βασικό μέτοχο την εταιρεία Πήγασος, ιδιοκτησίας Μπομπολα (που εξέδιδε μέχρι πριν από λίγο καιρό τις εφημερίδες «Εθνος» και «Εθνος της Κυριακής»), προτού οι τίτλοι περάσουν στον όμιλο DIMERA του Ιβάν Σαββίδη και επανεκδοθούν.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, αντιτάχθηκαν στην αίτηση πτώχευσης και στο καθεστώς που όπως υποστηριξαν οδήγησε σε αυτή, θεωρώντας ότι στην εταιρεία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

Το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης, μένοντας σε έναν – κατά τους δικηγόρους- τυπικό λόγο, στο γεγονός δηλαδή ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία.

Advertisement

Πρόκειται για τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης. Ως εκ τούτου, όπως λένε δικαστικές πηγές, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων για «δόλια» πτώχευση.

Πρακτικά – σύμφωνα με τους δικηγόρους- αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα λειτουργήσει εκ νέου, σημαίνει όμως ότι – παρά την προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρίας να πτωχεύσει- παραμένει ανοιχτή και τρέχουν οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κλπ) και άλλους πιστωτές, συνεπώς μπορούν να προβούν μεταξύ άλλων σε νέες δικαστικές κινήσεις για κατασχέσεις.

Πηγή:tovima.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement