Πωλείται η McLaren με την οποία ο Senna είχε κερδίσει το 1993 στο Μονακό

Advertisement

Ό,τι αφορά τον Ayrton Senna, το μεγάλο Βραζιλιάνο πιλότο και για πολλούς κορυφαίο όλων των εποχών και βγαίνει προς πώληση, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Πόσο μάλλον αν πρόκειται για ένα από τα μονοθέσια  αυτοκίνητα με τα οποία έχει σημειώσει μερικές από τις πιο εμφατικές νίκες του.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη McLaren- Ford MP4/8A του 1993, με τον αριθμό πλαισίου 6, με την οποία ο Senna είχε πετύχει 2 νίκες, από τις συνολικά 5 του εκείνη τη σαιζόν. Πρόκειται για την εντυπωσιακή επικράτηση του στο ευρωπαϊκό Γκραν Πρι στο Donington Park που έχει μείνει στην ιστορία και βέβαια για την 6η και τελευταία του νίκη στο Μονακό.

Advertisement

Εκεί όπου στις 11 Μαίου, 25 ολόκληρα χρόνια μετά την καρό σημαία που είχε κερδίσει μαζί της ο Βραζιλιάνος πιλότος θα δημοπρατηθεί από την εταιρεία Bonhams.

Η McLaren MP4/8A θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα μονοθέσια εκείνης της εποχής και όχι μόνο, καθώς διέθετε σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (Traction Control) και ημι- αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το αδύνατό της σημείο ήταν ο κινητήρας της, ο V8 που η McLaren προμηθευόταν από τη Ford και υστερούσε σε σχέση με το υπόλοιπο σύνολο.

Advertisement

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο, με τον αριθμό πλαισίου 6 όπως προαναφέραμε, ήταν στη σειρά εκκίνησης και των Γκραν Πρι του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου.

Μάλιστα στα δύο τελευταία ο Senna είχε τερματίσει 4ος, ενώ το τέλος του πρωταθλήματος του 1993 τον βρήκε στη 2η θέση, πίσω από τον Alain Prost με τον οποίο δεν διατηρούσαν και τις καλύτερες σχέσεις.

Η σαιζόν αυτή ήταν και η τελευταία του Senna στη McLaren, μιας και στη συνέχεια μετακόμισε στην κυρίαρχη τότε Williams, για την οποία οδήγησε μέχρι το θάνατό του, την Πρωτομαγιά του 1994.

Advertisement

Όσο για την τιμή της McLaren-Ford MP4/8Α με τον αριθμό πλαισίου 6 και την πλούσια ιστορία οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως μπορεί να κινηθεί κοντά στα 7,5 εκατομμύρια δολάρια που πουλήθηκε η Ferrari F2001, της σαιζόν 2001, του Michael Schumacher.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement