Στο Χονκ Κονγκ οι γονείς της 19χρονης με την κόκα – Το σκληρό δίλημμα που της έθεσε ο Κεχαγιόγλου

Advertisement

Επίσκεψη στη φυλακή από τους γονείς της, δέχτηκε η 19χρονη Ειρήνη, η οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο συνήγορος της οικογένειας Σάκης Κεχαγιόγλου, σημείωσε ότι οι συνθήκες της επίσκεψης ήταν δύσκολες καθώς ανάμεσά τους υπήρχε διαχωριστικό τζάμι και η 19χρονη βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Επίσης, όπως είπε, έθεσε στην οικογένεια ένα σκληρό δίλλημα: Η 19χρονη είτε να δηλώσει αθώα αλλά αν κριθεί ένοχη να καταδικαστεί σε πολύχρονη φυλάκιση, είτε να δηλώσει ένοχη και με καλή διαγωγή να αποφυλακιστεί νωρίτερα.

Advertisement

Οι δηλώσεις του Σάκη Κεχαγιόγλου:

«Οι γονείς της είναι εδώ και τέσσερις μέρες στο Χονγκ Κονγκ και βλέπουν καθημερινά την Ειρήνη για μισή ώρα. Στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνει μία ακόμη ακρόαση, ήδη οι γονείς της και η ίδια συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με τον δικηγόρο που πρότεινα και επιλέξαμε. Εκεί θα κληθεί να δηλώσει αν είναι ένοχη ή αθώα. Εκεί υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει μία μικρή αναβολή μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, ώστε να δηλωθεί επισήμως στο ακροατήριο από την ίδια αν δηλώνει τελικώς ένοχη ή αθώα. Το τι ακριβώς θα ισχυριστεί έχει σοβαρότατες επιπτώσεις.

Αν μεν δηλώσει αθώα, οδηγεί σε δίκη πολύμηνη με πολλές συνεδριάσεις, με συγκρότηση επταμελούς σώματος ενόρκων και με ιδιαίτερα ακριβό κόστος των δικαστικών εξόδων και δικηγορικών αμοιβών και αν τελικά κριθεί ένοχη με βάση την ποσότητα και την καθαρότητα, θα μείνει 23-26 χρόνια στη φυλακή.

Η ίδια δηλώνει διαρκώς την αθωότητά της, δηλαδή το ότι δεν γνώριζε για την ποσότητα που έφερε στην κρύπτη του σακιδίου. Είμαι πολύ επιφυλακτικός στο τι να πιστέψω και αυτό διότι ο κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μέχρι και να ψεύδεται. Απόφαση σε καφενείο δεν θα βγάλω, δεν έχω καμία βεβαιότητα. Μπορεί να λέει όντως την αλήθεια και γι’ αυτό να ήταν ανέμελη…

Advertisement

Αν δηλώσει ένοχη, ωστόσο, κατεβαίνει στα 16 χρόνια η ποινή και με καλή διαγωγή μειώνεται στα 11! Έχει, λοιπόν, σημασία το τι θα επιλέξουν οι ίδιοι και οι γονείς της.

Ο δικός μου ρόλος είναι αυτός. Δεν μπορώ να την υπερασπιστώ στο Χονγκ Κονγκ, αλλά αναλόγως των εξελίξεων της υπόθεσης, θα επιδιώξω την ποινική της δίωξη στην Ελλάδα για να μπορέσω να προχωρήσω σε έκδοση στη χώρα μας, με λίγες πιθανότητες».

Πηγή:topontiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement